ABD Başkanı Trump'tan gerginliği artırıcı ima

ABD Başkanı Donald Trump'ın, bir siyahinin polis tarafından öldürülmesi sonrasında büyüyen olaylarla ilgili yaptığı açıklamada gerginliği artıcı yönde yorumlanabilecek bir açıklamada bulunduğu ifade edildi.

SHABER3.COM

George Floyd cinayetinin ardından birçok şehirde kitlesel eylemlerin görüldüğü ve yer yer polisle çatışmaların yaşandığı ABD'de Başkan Donald Trump, destekçilerini Beyaz Saray önüne çağırdı.

Dün gece Beyaz Saray önünde yapılan gösterilerle ilgili Twitter hesabından bir paylaşım yapan Trump, "Profesyonelce yönetilen Beyaz Saray'daki 'sözde' göstericilerin George Floyd'la pek bir işi yoktu. Sadece sorun meydana getirmek için oradaydılar. Gizli Servis onlarla kolayca başa çıktı. Bugün, anladığım kadarıyla, Beyaz Saray'da bir MAGA gecesi olacak???" ifadelerini kullandı.

Beyaz Saray önündeki gösteriler nedeniyle, başkanlık konutu yoğun polis korumasına alınmış ve Beyaz Saray'a giriş çıkışlar durdurulmuştu.

MAGA nedir?

Trump'ın seçim sloganı olan Make America Great Again (Amerika'yı yeniden büyük yap) kısaltması olan MAGA gecesi ifadesi, Trump'ın kendi destekçilerini Beyaz Saray önüne çağırması şeklinde yorumlandı.

ABD'de George Floyd'un ölümünün ardından birçok şehirde başlayan gösteriler nedeniyle sokaklardaki gerginliğin hala devam ettiği belirtiliyor.
<< Önceki Haber ABD Başkanı Trump'tan gerginliği artırıcı ima Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER