ABD baskısı otomobil devini pes ettirdi
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cumartesi, Temmuz 28 2018
Fransız Renault ABD ambargosu karşısında İran'daki üretimini durduruyor. Son 15 senedir İran'da üretim yapan Renault ortağı Nissan'ın ABD pazarında etkin bir marka olması sebebiyle İran'dan çıkıyor.
Bloomberg'in haberine göre Fransız otomotiv devi renault İran 'daki fabrikasında üretimi durdurmanın hesaplarını yapıyor. ABD yönetiminin İran ambargosu çerçevesinde Fransız çevrelere baskı yaptığı biliniyor.
Renault 'nun COO'su Thierry Bollore İran 'daki fabrikadaki üretimin durdurulmasının sinyallerini vererek, “Yeni iş imkanlarına bakıyoruz, özellikle Afrika'da” diyor.
10 MİLYAR DOLARA ULAŞMIŞTI
2016 yılında ambargonun kaldırılmasıyla birlikte İran 'ın batı ile yaptığı ticaretin boyutu 10 milyar dolara ulaşmıştı.
Citroen ve Peugeot otomobillerinin üreticisi PSA, 100 uçak için sipariş alan Airbus ve Alman Siemens'in de İran'daki yatırımlarını geri çekmek ve mevcut anlaşmaları iptal etmek için düğmeye bastığı belirtiliyor.
Renault 'nun ABD ile doğrudan bir bağlantısı yok. Yeni dünyada üretim yapmıyor. Fakat Renault 'nun ortağı olduğu Nissan ABD pazarında etkin bir firma. Bu yüzden Renault 'nun İran'daki üretimini geri çekeceği ifade ediliyor.
Renault 2003 yılından beri İran 'da otomobil üretiyor.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Nefret operasyonu: 81 kişi gözaltına alındı2.Kasım Garipoğlu'nun şoförü itirafçı oldu: Elinde 25 kişilik ünlü listesi var3.550'den fazla can kaybı, 11 bine yakın gözaltı... İran'da durum ağırlaşıyor4.Flash Haber... Cumhurbaşkanı başdanışmanı yolsuzluk iddiasıyla istifa etti5.Trump’tan İran'a sert mesajlar: 'Çok güçlü seçenekler var, harekete geçmemiz gerekebilir'
6.Boydak ailesinden Elif Boydak Bozdağ da cezaevine konuldu7.Skandal iddia: Diyanet 1400 TÜGVA üyesinin umre masraflarını ödedi8.AKP'ye katılan milletvekili bu sefer Erdoğan'ın fotoğrafına asker selamı verdi9.Bunaltıcı sıkıntılar10.Kara Kuvvetleri'nde ihale soruşturması: Askerler dahil çok sayıda kişiye gözaltı!

TÜRKMEN TERZİ

ARİF ASALIOĞLU

ABDULLAH AYMAZ

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

Nefret operasyonu: 81 kişi gözaltına alındı

Kasım Garipoğlu'nun şoförü itirafçı oldu: Elinde 2...

550'den fazla can kaybı, 11 bine yakın gözaltı... ...

Flash Haber... Cumhurbaşkanı başdanışmanı yolsuzlu...

Trump’tan İran'a sert mesajlar: 'Çok güçlü seçenek...


