ABD borsaları yeni yıla tarihinin en büyük kayıpları ile girdi


Çin borsasında yaşanan çalkantı ve petrol fiyatlarının düşmeye devam etmesi, ABD borsalarını da olumsuz etkiledi. 2016'ya kayıplarla başlayan küresel piyasalar, son zamanların en büyük kaybını vermiş oldu. Cuma günü itibariyle Dow Jones Ocak ayını toplamda yüzde 5,5 değer kaybıyla kapadı. Geçtiğimiz Ağustos ayından sonraki en büyük kayıp olarak kayıtlara geçti. Dow Jones, yeni yıla tarihinin 'en büyük kayıpları' ile girmiş oldu.

Teknoloji hisselerin işlem gördüğü Nasdaq de yüzde 8 kayıpla, Mayıs 2010'dan sonraki en büyük değer kaybına uğramış oldu. Wall Street'in tecrübeli ekonomistlerinden Peter Kenny, stratejistlerin, düşük petrol fiyatlar ile Çin borsasında yaşananlardan büyük korku duyduğunu söyledi. Yatırımcıların, 2015'te büyük değer kazanan Netflix hisselerini bile satmaya başlaması dikkat çekti. BlackRock şirketi ekonomistlerinden Russ Koestrich borsada yaşananların 'temel esaslardan ziyade, duygusal' sebeplere bağlı olduğunu söyledi.

Çin borsası ise Ocak ayında yüzde 23 değer kaybetti. Petrol fiyatları 20 Ocak'ta 26 dolara kadar gerileyerek son 12 yılın en düşük seviyesi olarak kayıtlara geçti.
CİHAN
<< Önceki Haber ABD borsaları yeni yıla tarihinin en büyük kayıpları... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER