ABD cephesinden İran'ın yeni cumhurbaşkanı Reisi'ye çağrı

İran'ın yeni cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'ye çağrıda bulunan ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, "Biz ulusal güvenlik çıkarlarımız için müzakerelere dönmeye hazırız. İran'ı da bir an önce müzakerelere dönmeye çağırıyoruz" dedi.

SHABER3.COM

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, İran'ın yeni cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'ye "diplomasiye ve nükleer müzakerelere bir an önce dönme" çağrısı yaptı.

Price, günlük basın toplantısında, İran'da yeni hükümetin tutumunun ne olacağını beklediklerini ve ABD'nin buna göre ortaklarıyla istişare edip yanıt vereceğini belirtti.

Sözcü Price, "Cumhurbaşkanı Reisi'ye mesajımız biz ulusal güvenlik çıkarlarımız için müzakerelere dönmeye hazırız. İran'ı da bir an önce müzakerelere dönmeye çağırıyoruz" dedi.

Nükleer anlaşmaya geri dönme fırsatının sonsuza dek sürmeyeceğini de söyleyen Price, "Bu yüzden yeni İran hükümetine diplomasiye dönme çağrısında bulunuyoruz" ifadesini kullandı.

İran'da bugün yemin ederek göreve başlayan Cumhurbaşkanı Reisi, "İran'a yönelik yaptırımlar sona ermelidir. İran, yaptırımların kaldırılması için her diplomatik planı destekleyecektir" açıklaması yapmıştı.
<< Önceki Haber ABD cephesinden İran'ın yeni cumhurbaşkanı Reisi'ye çağrı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER