ABD’de Başkan Trump, FBI Direktörü ile ters düştü
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cumartesi, Eylül 19 2020
Federal Soruşturma Bürosu (FBI) Direktörü Chistopher Wray’in dün bir kongre oturumunda “Antifa bir örgüt değil bir ideoloji.” Sözlerine tepki gösteren ABD Başkanı Donald Trump, “Bu açıklama beni son derece rahatsız etti.” dedi.
Wray’in perşembe günü Amerikan Kongresinde katıldığı bir oturumda, Trump’ın terör örgütü olarak tanınacağını açıkladığı Antifa’nın bir örgüt değil ideoloji olduğunu söylemesinin ardından Trump’tan cevap geldi.
Minnesota eyaletinde düzenleyeceği miting için Beyaz Saray’dan ayrılmadan önce gazetecilere konuşan Trump, Wray’in dün Kongredeki ifadesinde söylediği birçok konuya katılmadığını belirtti. Trump, ‘‘Antifa üyeleri kötü insanlar, bunlar birçok insana zarar verdiler. Bunlar suçlu, bunlar anarşist, bunlar ayak takımı, bunlar yağmacı, isyancı.’’ diye konuştu.
Wray’in Antifa hakkında bu ifadelerin hiçbirini kullanmayıp, “bu bir ideoloji” demesini de eleştiren Trump, “Wray’in ifadesi beni rahatsız etti, neden bildiklerini söylemediğini merak ediyorum.” dedi.
Trump, Wray’i görevden almayı düşünüp düşünmediğinin sorulması üzerine, “Birçok seçeneğe bakıyoruz. Onun kongredeki sorulara verdiği cevapları sevmedim, eminim kendisi de sevmemiştir. Bir noktada benimle aynı fikre geleceğine eminim.” cevabını verdi.
ANTİFA NEDİR?
Beyaz ırkın üstünlüğünü savunan ve neo-Nazi anlayışını destekleyen aşırı sağcı gruplara tepki olarak oluşan Antifa, ABD’nin muhafazakâr kesimleri tarafından ise ‘en az aşırı sağ kadar tehlikeli’ olarak tanımlanıyor.
Antifa’nın (Anti-faşist ya da Anti-faşist hareketin kısaltması) kolaylıkla sol eğilimli olarak nitelendirilebilir. Pek çok üye ırkçılık ve cinsiyetçiliğin her türüne ve Trump’ın canlandırdığı milliyetçilik, göçmen karşıtlığı ve Müslüman karşıtlığına güçlü bir şekilde karşı çıkıyor.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.3 gün önce afla tahliye olmuştu... Eşini boğarak öldürdü!2.Trump, Zelensky'i ağırlamadan önce Putin ile görüştü!3.Karaca ve Baransu cephesinden Cemal Enginyurt'a çifte yalanlama4.Yerlikaya'dan saatler sonra açıklama: 3 polis şehit oldu, 6 IŞİD'li öldürüldü5.Yandaş basında 'yandaşlık' kavgası: Cem Küçük, Hande Fırat'ı 15 Temmuz'la hedef aldı
6.İHA krizinde bilinmeyen detaylar gün yüzüne çıkıyor!7.Bizi karıştırmayın! Almanya 'teknik yetersizilk' gerekçesiyle kara kutuyu incelemeyi reddetti!8.İktidara tepkiler çığ gibi: 'Ülke terörist kampına dönüştü, iktidar muhaliflerin peşinde'9.Türkiye'yi sarsan IŞİD operasyonu: 5 savcı görevlendirildi, 5 gözaltı var10.IŞİD operasyonunda çatışma çıktı

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

ABDULLAH AYMAZ

ŞERİF ALİ TEKALAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

3 gün önce afla tahliye olmuştu... Eşini boğarak ö...

Trump, Zelensky'i ağırlamadan önce Putin ile görüş...

Karaca ve Baransu cephesinden Cemal Enginyurt'a çi...

Yerlikaya'dan saatler sonra açıklama: 3 polis şehi...

Yandaş basında 'yandaşlık' kavgası: Cem Küçük, Han...


