ABD’de Korona'dan ölenler biner biner artıyor: Yönetim daha da kötüsünü bekliyor

Koronavirüs'ün merkez üssü haline gelen ABD'den göreceli iyi bir haber geldi... ABD'li yetkililer son 24 saat içerisinde 1.015 insanın Covid-19 sebebiyle yaşamını yitirdiğini açıkladı. Bu oran çok yüksek olmasına rağmen son 1 ayda belgelenen en düşük günlük ölüm olarak kayıtlara geçti. New York Times'ın ele geçirdiği belgelerde Washington yönteminin haziran ayında durumun çok daha kötü olacağını öngördüğü ortaya çıktı.

SHABER3.COM

Çin’de ortaya çıktıktan sonra Avrupa’yı kasıp kavuran Koronavirüs'ün yeni merkez üssü haline gelen Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Korona salgınıyla ilgili güncel verileri kamuoyu ile paylaştı.

Yapılan açıklamada ülke genelinde corona virüsüne bağlı sebeplerle yaşamını yitirenlerin sayısının 1.015 olduğu belirtildi. Bu oran ülkenin son 1 ayda kayıtlara geçtiği en düşük günlük ölüm sayısı olarak açıklandı. Bu açıklama ile birlikte ülke genelinde Covid-19’dan hayatını kaybedenlerin sayısı 68 bin 920’ye çıktı.

Yapılan açıklamada 1 milyon 180 bin 332 kişide Koronavirüs tespit edildiği belirtildi. Bu oran İspanya’nın yaklaşık 5 katı, salgının eski merkez üssü olan Çin’in ise 14 katı olarak hesaplandı. 

Ülke genelinde yaklaşık 200 bin insanın da Koronavirüs'ü yendiği belirtildi.

ABD’DEN KORKUTAN SENARYO

Bu açıklamalarla birlikte ABD gündemine bomba gibi düşen bir iç yazışma yeni bir tartışmayı da beraberinde getirdi. 

New York Times gazetesinin özel haberinde, ABD’deki yetkililerin iç yazışmaları ve Koronavirüs ile ilgili öngörüleri yer alıyor.

Belgelerde ABD hükümetinin mayıs sonuna doğru her gün 200 bin yeni vak'a tespit edilmesini ve her gün yaklaşık 3 bin insanın hayatını kaybetmesini beklediği ortaya çıktı. 

Durumun haziran ayıyla birlikte yaklaşık yüzde 70 daha fazla artış olacağını öngören uzmanlar, işletmelerin ve ekonominin tekrar açılmasının ülkede son 7 haftada alınan önlemleri çöpe atacağını söyledi.

Ele geçirilen belgelerde Salgın Hastalıkla Kontrol ve Mücadele Merkezi, “Çok sayıda bölgede acı ve ağırlık devam edecek.” yorumunu yaptı.
<< Önceki Haber ABD’de Korona'dan ölenler biner biner artıyor: Yönetim... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER