ABD'de hortum: 1 kişi öldü, 8 kişi yaralandı


ABD'nin Illinois'in eyaletinin kuzeyindeki küçük bir kasabada çıkan hortum nedeniyle bir kişi öldü, sekizden fazla kişi yaralandı. Hortum nedeniyle onlarca ev hasar gördü.

DeKalb Bölge Şerifi Roger A. Scott, akşam saat 19.00 sıralarında başlayan hortumun 15-20 evi harap ettiğini belirtti. Rockford İtfaiye Departmanı'ndan Matthew Knott da, Chicago'nun 80 mil kuzeyindeki bölgede bulunan bütün binaların hasar gördüğünü ifade etti.

Yetkililer hortum sonrası 67 yaşındaki bir kadının da evinde ölü bulunduğunu açıkladı. Sekizden fazla kişinin de yaralanmalar sebebiyle hastaneye geldiğini açıkladı. Bölge sakinlerinin okullara ve sığınaklara gönderildiğini, kendilerine Kızılhaç'ın yardım ettiği belirtti.

DeKalb bölgesine hala elektrik verilmiyor.

UZMANLARDAN KASIRGA UYARISI

Meteoroloji uzmanları, kasırganın Büyük Ovalar, Missouri Vadisi ve Güney Büyük Göl yönünde ilerlemesi halinde yaklaşık olarak 100 milyon kişinin etkilenebileceğini açıkladı.

Fırtına tahmin merkezi, günün erken saatlerinde Kansas, Oklahoma ve Missouri şehirlerinde en az sekiz kasırga olduğunu belirtti. Uzmanlar, Texas ve Ohio'da da kasırga olabileceğini duyurdu.

Ulusal Hava Durumu Servisi, hava şartlarının aniden değişebileceği ve kasırgaların daha tehlikeli olabileceği uyarısında bulundu. CİHAN
<< Önceki Haber ABD'de hortum: 1 kişi öldü, 8 kişi yaralandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER