ABD'de ilk defa siyahi bir kadın adalet bakanı olarak atandı


ABD Senatosu, ilk defa siyahi bir kadının adalet bakanı olarak atanmasını onayladı. Loretta Lynch, ABD siyasi tarihinde bir istisna hariç adalet bakanı olmak için en uzun bekleyen isim olarak kayıtlara geçti.

ABD Başkanı Barack Obama'nın atadığı ve ilk siyahi kadın adalet nakanı olan Lynch, son yedi adalet bakanının onaylanma süresinin toplamından daha fazla zamandır onay için bekliyordu.

55 yaşındaki Lynch yüzde 56'ya 43'lük bir oy ile Senato'dan geçer not aldı. Senato Çoğunluk Lideri Cumhuriyetçi Parti senatörü Mitch McConnell'ın da Lynch'e evet oyu verenler arasında olması dikkat çekti. Lynch; Başkan Obama'nın 'idari yetkilerini' kullanarak yasa imzalayacabileceğini savunması nedeniyle Cumhuriyetçilerin muhalefeti ile karşılaşmıştı.

Senato'nun yeni bakana onay vermesinden sonra Obama, "Loretta'nın onay alması, toplumumuzu daha güvende tutmaya devam edeceğimizin garantisidir." sözleri ile duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Lynch'in Pazartesi günü görevi ilk siyahi Adalet Bakanı Eric Holder'den devralması bekleniyor.

North Carolinalı sivil haklar savunucu bir ailenin kızı olan Lynch'inde polis ile toplum arasında ortak zemin çalışmalarına önem vermesi bekleniyor. Lynch'in, özellikle siber güvenlik konuları, insan kaçakçılığı ile mücadele, hayat kadınlarının köle gibi kullanılmasının engellenmesi konularının öncelikleri arasında yer aldığı ifade edildi.

Son olarak Brooklyn Federal Başsavcısı olarak görev yapan Lynch, suçlarla mücadele için yaptığı çalışmalarla biliniyor.

Lynch bir dönem Atlanta Eyaleti Adalet Bakanlığı da yapmıştı. CİHAN
<< Önceki Haber ABD'de ilk defa siyahi bir kadın adalet bakanı olarak atandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER