ABD'de Suriyeli mülteciler için battaniye kampanyası

ABD'de Suriyeli mülteciler için battaniye kampanyası

ABD'nin Viginia eyaletinde faaliyet gösteren Türk sivil toplum kuruluşlarının girişimiyle, Suriyeli mülteciler için başlatılan battaniye kampanyası ülke geneline yayılıyor. İlk olarak bölge belediyelerince başlatılan battaniye kampanyası, üçüncü yılında 18 eyalete yayıldı.

Virginia eyaletindeki bir grup belediye başkanının, 2012 yılında Amerikan -Türk Dostluk Derneği'nin (ATFA) organize ettiği Türkiye gezisinde Adana'daki mülteci kampını ziyaret etmesinin ardından başlatılan battaniye kampanyası, 18 eyalete yayılan dev bir yardım projesine dönüştü.

2013 ve 2014 yılında sadece Virginia eyaleti sınırları içinde yapılan battaniye ve para yardımı kampanyasında 50 bin battaniye ve 80 bin dolarlık bir yardım toplanmıştı.

Bu yılki yardım kampanyasına Virginia eyaletine bağlı Fairfax Bölge Belediye Başkanlığı'nda yapılan basın toplantısıyla start verildi. Kuzey Virginia Bölge Belediyeler Komisyonu Başkanı Mark Gibb, yaptığı açılış konuşmasında bu yıl battaniyenin yanında ceket yardımlarını da kabul edeceklerini duyurdu. Açılış konuşmasının ardından ilk ceket yardımını yapan Mark Gibb, oğlundan kalan ve yıllardan bu yana torunu için sakladığı küçük bir ceketi bağışlarken göz yaşlarını tutamadı.

HAYATA BAKIŞI DEĞİŞTİREN BİR DENEYİM

Yerel basının yoğun ilgi gösterdiği basın toplantısında bölge belediye başkanları da birer konuşma yaptı. Kampanyaya destek olmakta birbirleriyle tatlı bir rekabete gireceklerini belirten belediye başkanları, Türkiye'de yaşadıkları tecrübeyi "hayata bakışı değiştiren bir deneyim" şeklinde değerlendirdi.

Yardım kampanyasının koordinatörü Bob Lazaro, kampanyayı 3. yılında da devam ettirmekten büyük mutluluk duyduklarını ve her sene hedeflerini yükselttiklerini kaydetti. Adana'daki mülteci kampını ziyaret ettiğini ve oradaki insanların hangi koşullarda yaşadığını bildiğini kaydeden Lazaro, "Yardım ediyor olmaktan mutluluk duyuyorum." dedi.

TÜRK TOPLUMU ÇOK ETKİLEYİCİ

Fairfax Belediye Başkanı Sharon Bulova, Ortadoğu ve Avrupa'daki mülteci krizinin daha da kötüye gittiğini belirterek, "Suriyeli mültecilere çok önem veriyoruz. Türkiye ile yakın ilişkimiz dolayısıyla bu bizim için kişisel bir mesele durumunda." dedi. Battaniye kampanyasının Fairfax ve Kuzey Virginia'nın dışına çıkmasının kendilerini çok mutlu ettiğini kaydeden Bulova, "Şunu bir daha ifade etmek isterim ki, Türk toplumundan cömertlikleri ve sorumluluk duyguları dolayısıyla çok minnettarım ve kendilerini çok etkileyici buluyorum. Ellerinden gelenin en iyisini yapıyorlar." şeklinde konuştu.

YARDIMLARI KATLAMAK İSTİYORUZ

Kuzey Virginia Bölge Belediyeler Komisyonu Başkanı Mark Gibb, Bu sene geçtiğimiz iki senede toplanan battaniyelerin iki katını toplamayı istediklerini kaydetti. Bölgede bu konuda son derece güzel bir duyarlılığın oluştuğunu kaydeden Gibb, "Tüm yerel yönetimler, kiliseler, sinagolar, camiler, sivil toplum kuruluşları ve iş grupları destek veriyor." şeklinde konuştu.

18 EYALETTE 66 TOPLAMA MERKEZİ

Yardım kampanyası için ABD'deki Türk toplumunun da destekleriyle Connecticut, Delaware, Iowa, Kentucky, Maryland, Massachusetts, Michigan, Missouri, New Hampshire, New Jersey, New York, North Carolina, Ohio, Pennsylvania, Vermont, Virginia, Washington D.C ve Wisconsin'da 66 toplama merkezi kuruldu.

Dünyanın en büyük taşıma şirketlerinden Maersk, önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da battaniyelerin sevkiyat sponsoru oldu. Battaniye kampanyası 5 Aralık tarihine kadar sürecek. Daha sonra toplanan battaniye ve ceketler aralık ayının ortasında Norfolk Limanı'ndan Türkiye'ye gönderilecek.
CİHAN
<< Önceki Haber ABD'de Suriyeli mülteciler için battaniye kampanyası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER