ABD'den İstanbul'daki saldırıya çifte kınama


İstanbul'da İstiklal Caddesi'nde dün düzenlenen intihar saldırısı, Beyaz Saray ve ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından kınandı.

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü John Kirby, yayınladığı yazılı açıklamada, "ABD, İstanbul'un İstiklal Caddesi üzerinde bugün düzenlenen terör saldırısını sert bir şekilde kınıyor. Saldırıda yaşamını yitirenlere başsağlığı, yaralananların da bir an önce iyileşmeleri dileğinde bulunuyor. Soruşturma sırasında Türk yetkililerle yakın temas içindeyiz. ABD, ortak terör tehdidiyle mücadelede NATO müttefiki Türkiye'yle dayanışma içinde. Beyoğlu saldırısı, son dönemde Türkiye'de masum insanlara karşı haklı çıkarılamayacak bir dizi saldırının sonuncusu. Bu tür eylemler, bölgede barış ve uzlaşmayı savunan kesimlere ABD'nin destek verme kararlılığını güçlendirmekten başka bir şey yapmayacak" dedi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Ned Price da, yaptığı yazılı açıklamada, "İstanbul'daki terör saldırısını mümkün olan en sert dille kınıyoruz. Çirkin saldırıda ölenlerden 2'si aynı zamanda Amerikan vatandaşı. Düşüncelerimiz ve dualarımız, ölenlerin aileleri ve sevdikleriyle birlikte. Yaralananların hızla iyileşmesini umuyoruz. Türkiye bir kez daha korkunç bir terör saldırısı ile yüz yüze kaldı. NATO müttefiki ve dost Türkiye'ye kararlı desteğimiz sürecek. Türkiye'de arka arkaya yaşanan bu terör eylemlerinin son bulması gerekiyor" ifadelerini kullandı. CİHAN
<< Önceki Haber ABD'den İstanbul'daki saldırıya çifte kınama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER