ABD'den Suriyeli mültecilere yardım seferberliği (Özel)


ABD'nin Viginia eyaletinde faaliyet gösteren Türk sivil toplum kuruluşları ve bölge belediyelerinin girişimleriyle başlatılan battaniye ve ceket yardımı kampanyasının son gününde gönüllüler toplanan yardımları araçlara yerleştirdi.

2013'de Virginia eylatinde başlatılan battaniye kampanyası üçüncü yılında 18 eyalete yayılan dev bir yardım seferberliğine dönüştü. Geçtiğimiz iki yıldaki battaniye ve para yardımı kampanyasında toplamda 50 bin battaniye ve 80 bin dolarlık bir yardım Suriyeli mültecilere gönderilmişti.

Bu yılki yardım kampanyası için 18 eyalette 60'tan fazla toplama merkezi kuruldu. Yetkililer, bu yıl 100 binden fazla battaniye ve 100 bin dolar para yardımının toplanmasını hedefliyor.

Amerikan Türk Dostluk Derneği'nin (ATFA) Başkanı Vaner Kaplan, toplanan para yardımları ile Suriyeli mülteciler için okul açmayı planladıklarını ifade etti. Virginia bölgesinde 50'den fazla kilise ile işbirliği içinde Suriyeli mülteciler için yardım topladıklarını kaydeden Kaplan, Amerikalıların dünyadaki terör hadiselerine veya yardım ettikleri insanların inançlarına bakmadan adeta seferber olduklarını kaydetti.

Battaniyelerin toplanmasında çalışan kilise gönüllüleri ise, insanların dini geçmişlerine bakmadan yardıma muhtaç insanlara hep birlikte hizmet etmenin kendilerine mutluluk verdiğini kaydetti.

Dünyanın en büyük taşıma şirketlerinden Maersk, her yıl olduğu gibi bu yıl da battaniyelerin sevkiyat sponsoru oldu. Battaniyelerin bu ayın ortasında Norfolk Limanı'ndan Türkiye'ye gönderileceği açıklandı. CİHAN
<< Önceki Haber ABD'den Suriyeli mültecilere yardım seferberliği (Özel) Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER