ABD’den Türkiye’ye Covid-19 uyarısı
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazartesi, Ağustos 10 2020
Corona virüsü salgınından en çok etkilenen ülke olan ABD'nin Salgın Hastalıklar Kontrol ve Önleme Merkezi'nden (CDC) flaş bir uyarı geldi... CDC resmi internet sitesi üzerinden, "Covid-19 riski Türkiye'de yüksek. CDC seyahat etmek isteyenlerin Türkiye'ye zorunlu olmadıkça gitmemesini öneriyor" açıklamasını yaptı.
Dünya çapında 20 milyondan fazla vakanın olduğu corona virüsü salgınıyla ilgili flaş bir açıklama ABD’den geldi… ABD Başkanı Donald Trump’ın pandeminin ilk günlerinde pek de önemsemediği ve bu sebeple hızla yayılan Covid-19 ile ilgili “uyarı maiyetindeki açıklama” ise Türkiye ile ilgili.
ABD’nin önde gelen sağlık kuruluşlarından Bulaşıcı Hastalıkları Kontrol ve Önleme Merkezi’nin (CDC) resmi internet sitesi üzerinden yapılan açıklamada Türkiye ile ilgili bilgiler ve uyarılar yer alıyor.
CDC’nin resmi internet sitesindeki “seyahat uyarıları” başlıklı bölümde Türkiye’ye de ayrı bir bölüm açıldı. Aralarında Nikaragua, Endonezya, Hindistan, Singapur ve Güney Kore gibi ülkelerle birlikte yer alan Türkiye’de “Covid-19 riski yüksek. Uyarı seviyesi 3’üncü seviyede” ifadesi yer aldı.
“RİSK ALTINDAYSANIZ TÜRKİYE’YE GİTMEYİN”
CDC’nin ABD vatandaşları için hazırladığı rehberde kalın puntolarla, “CDC, turistlerin Türkiye’ye zorunlu olmayan bütün uçuşlardan kaçınmasını tavsiye ediyor. Covid-19 riski olan gezginler Türkiye’ye olacak bütün seyahatlerini iptal etmeliler ki buna zorunlu seyahatler de dahil” ifadesi kullanıldı.
Yapılan uyarıda, “Türkiye’de Covid-19 riski yüksek. Eğer Türkiye’de hastalanırsanız ve medikal bakıma ihtiyacınız olursa, kaynaklar sınırlı olabilir. Türkiye’nin Dışişleri Bakanlığı ya da Sağlık Bakanlığı ya da ABD Dışişleri Bakanlığı ya da konsolosluk işlemlerinin sitelerine bakabilirsiniz. Böylelikle seyahat edenlere uygulanacak test ve karantina işlemlerini öğrenebilirsiniz. Gideceğiniz yerde sizden Covid-19 testi yaptırmanız istenebilir. Eğer testiniz pozitif çıkarsa bir süre karantina altına alınmanız istenebilir. ABD’ye geri dönüşünüz bile sekteye uğrayabilir” denildi.
TÜRKİYE’NİN 20 KATINDAN DA ÇOK
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Rezan Epözdemir, Terim'e neden 5 buçuk milyon TL transfer etti?2.14 yıl sonra yeni operasyon kararı!3.MHP'li Yıldız'ın kapsam dışı kalanlar 'sabretsinler' çıkışı siyasiler için de bir anlam taşıyor mu?4.Kamu personeline nefret operasyonu: 8 ilde 20 kişi hakkında gözaltı kararı5.'Ukrayna'daki savaş 90 gün içinde sona erebilir!'
6.Sadettin Saran gözaltındayken, Ali Koç'tan başkanlık çıkışı7.AKP affı devrede: Onbinlerce adli suçlunun cezaevinden tahliyesi başladı!8.Melih Gökçek mahkum oldu: 20 bin tl tazminat ödeyecek!9.Türkiye'nin hava savunmasını delik deşik eden İHA'lar hakkında yeni açıklama: 'Zafiyet yok!'10.AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkmadı! ”Bu karar, Saran’ın değil, Fenerbahçe’nin gücüdür”

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER







