ABD ilticaları durdurdu, Green Card'a inceleme başlattı
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazar, Kasım 30 2025
Paylaş
X Post
Washington'da iki Ulusal Muhafız'ın saldırıya uğramasının ardından ABD, Türkiye dahil tüm ülkelerden iltica süreçlerini durdurdu. Green Card sahiplerinin de inceleneceği açıklandı.
ABD Vatandaşlık ve Göçmenlik Hizmetleri (USCIS), Washington'da iki Ulusal Muhafız mensubunun vurulmasının ardından iltica başvuru süreçlerini askıya aldığını açıkladı. USCIS Direktörü Joseph Edlow, X üzerinden yaptığı açıklamada, "Bütün yabancıların mümkün olan en azami seviyede inceleme ve taramadan geçirildiğinden emin olana dek" iltica kararlarını durdurduklarını ifade etti. Edlow, "Amerikan halkının güvenliği önce gelir" diye yazdı.
Karar Türkiye'den ABD'ye yapılan iltica taleplerini de kapsıyor.
Green Card sahiplerine inceleme
DW Türkçe'de yer alan habere göre ABD Başkanı Donald Trump, saldırıdan bir gün sonra, Perşembe günü yaptığı açıklamada, "ABD göçmenlik sisteminin tamamen toparlanabilmesi için üçüncü dünya ülkelerinden göçü kalıcı olarak durdurmayı" planladıklarını söylemişti.
Trump bu mesajında hangi ülkeleri kastettiğine ya da söz konusu adımın nasıl uygulanacağına dair detay vermezken; planın, selefi Joe Biden döneminde onaylanan başvuruları da kapsayacağını belirtti.
Washington ayrıca, "endişe kaynağı ülkelerden" gelen tüm yabancılara verilen Yeşil Kartların (Green Card) inceleneceğini bildirdi. Bu adımdan, Afganların yanı sıra aralarında İran, Somali, Libya, Yemen, Küba ve Venezuela'nın da bulunduğu 18 ülkenin vatandaşlarının etkileneceği kaydedildi.
Türklerin de yararlanabildiği Yeşil Kart uygulaması, yabancı ülke vatandaşlarına ABD'de kalıcı ikamet ve çalışma izni imkanı tanıyor.
Ne olmuştu?
Geçen hafta Çarşamba günü, ABD'nin başkenti Washington'da Beyaz Saray yakınlarında görev yapan iki Ulusal Muhafız mensubu silahlı saldırıya uğramıştı. Saldırıda 20 yaşındaki Uzman Çavuş Sarah Beckstrom hayatını kaybederken, 24 yaşındaki Astsubay Üstçavuş Andrew Wolfe ise ağır yaralı olarak
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.İran mach 13 hızındaki süper füzelerini kullandı2.İncirlik yayınına soruşturma: Gözaltına alınan 4 kişi adli kontrolle serbest3.İran füzeleri Netanyahu’nun ofisini hedef aldı iddiası: Yakın ekibinden bir kişi hayatını kaybetti4.Tanju Özcan hakkında tutuklama talebi5.Rusya: Trump politikasını sürdürürse 3. Dünya Savaşı başlayacak
6.Kara Kuvvetleri personeline nefret operasyonu: Çok sayıda gözaltı var7.Donald Trump’tan İran’a sert mesaj: “Büyük dalga henüz gelmedi”8.Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve yardımcısı tutuklandı!9.Savaşın Türkiye’ye ilk yansıması: Akaryakıtta rekor artış bekleniyor10.Önce ellerde morluk, şimdi boyunda kızarıklık: Herkes Trump'ın bu görüntüsünü konuşuyor!

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

HARUN TOKAK
ESRA BÜYÜKCOMBAK

ŞERİF ALİ TEKALAN
ÇOK OKUNAN HABERLER












