ABD-İran arasında flaş takas
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cumartesi, Ocak 16 2016
Paylaş
X Post
Tahran ile Washington arasındaki bir anlaşma uyarınca İran, aralarında Washington Post muhabiri Jason Rezaian'ın da olduğu dört ABD vatandaşını serbest bıraktı.

İran asıllı olduğu belirtilen çifte vatandaşlık sahibi mahkûmların adlarının Jason Rezaian, Amir Hekmati, Saeed Abedini ve Nosratollah Khosravi olduğu açıklandı.
Anlaşmaya göre, Washington da ABD hapishanelerinde tutulan yedi İranlı mahkûmu serbest bırakacak.
ABD ile İran arasındaki mahkûm değişimi, Tahran'a uygulanan yaptırımların kaldırılacağının açıklandığı gün yaşandı. Açıklama, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile Avusturya'nın başkenti Viyana'da görüşmeler yürüten İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif tarafından yapılmıştı.
Washington Post gazetesinin Tahran muhabiri Rezaian, 22 Temmuz 2014'te eşi Yegane Salihi ve bir arkadaşıyla gözaltına alınmıştı. Daha sonra Salihi ve arkadaşı serbest bırakılmış ancak İran doğumlu Rezaian'ın tutukluluk hali devam etmişti. ABD Başkanı Barack Obama, Mart ayında Tahran yönetimine çağrıda bulunarak, gazetecilerin serbest bırakılmasını istemişti.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Elif Eralp Liderliğindeki Sol Parti’ye Ağır Suçlamalar: SPD ve Yeşiller’de Hükümet Bölünmesi2.ABD Yaptırımları Yürürlükte: Türkiye'den Mahan Air'e Kısmi Kısıtlama, Çin Uçuşlara Devam Ediyor3.Piyasada Tarihi Çözülme: Para Piyasası Fonları Bir Haftada Yüzde 21,4 Eridi4.Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan Emre Tezmen İddialarına Yalanlama: "Mehmet Şimşek ile Hiçbir Bağı Yok"!5.Berhan Şimşek’ten Mansur Yavaş’a Sert Tepki: "Güneşe Yakın Uçanlar Kanatlarını Yakar"
6.Mansur Yavaş’ın Ardından ABB Meclisi’nde İstifa Depremi: 30 Üye CHP’den Ayrıldı7.İstifa mı Etti? Ekonomi Yönetiminden Spekülasyon Uyarısı: Şimşek’ten İstifa İddialarına Net Cevap (8.İmamoğlu'ndan Sert Fon Açıklaması: 'Siyaset Ayağı Olmadan Bu Vurgun Yapılamaz'9.Erdoğan'dan Fon Krizine İlk Tepki: "Sorumluluğu Olan Kim Varsa Hukuk Önünde Hesap Sorulacak"10.Borsada yeni gelişme: 39 yıllık şirkete kayyım atandı

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

ABDULLAH AYMAZ

KADİR GÜRCAN

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER

Elif Eralp Liderliğindeki Sol Parti’ye Ağır Suçlam...

ABD Yaptırımları Yürürlükte: Türkiye'den Mahan Air...

Piyasada Tarihi Çözülme: Para Piyasası Fonları Bir...

Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan Emre Tezmen İddial...

Berhan Şimşek’ten Mansur Yavaş’a Sert Tepki: "Güne...







