Trump destekçileri Kongre'yi bastı

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) Başkan Donald Trump destekçilerinin Kongre binasına yürümeleri sonrasında binanın giriş ve çıkışlara kapatıldığı ifade edildi. Daha sonra bazı göstericiler binaya girmeyi başarırken çevreye zarar verdiler. Şehirde sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Trump destekçileri Washington'daki kongre binasını bastı

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) başşehri Washington'da Donald Trump'a destek gösterisi düzenleyen bir grup protestocu, polis barikatını aşarak Kongre binasına girdi. 

Washington'da, Seçiciler Kurulu oylarının sayıldığı ve 3 Kasım 2020'deki başkanlık seçimlerinin sonuçlarının resmileştiği Kongre oturumu devam ederken Trump destekçileri de Kongre binasının dışında protesto düzenledi. Bu sırada olaylar büyüdü.

Göstericilerden bir grubun polis barikatını aşarak Kongre binasına girmesi sonucu polisin biber gazıyla müdahalesine ilişkin görüntüler sosyal medyaya yansıdı. 

MIKE PENCE, GÜVENLİK NEDENİYLE BİNADAN ÇIKARILDI

Arizona'daki seçim sonuçlarına itirazı değerlendiren Senato, olaylar sebebiyle oturuma ara verdi.

"Senato Başkanı" sıfatıyla söz konusu oturumu yöneten Başkan Yardımcısı Mike Pence'in ise güvenlik nedeniyle binadan çıkarıldığı öğrenildi.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN EDİLDİ

Washington Belediye Başkanı Muriel Bowser, olaylar nedeniyle sokağa çıkma yasağı kararı alındığını duyurdu. Olaylar nedeniyle yerel saatle 18.00'den sonra şehirde sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

<< Önceki Haber Trump destekçileri Kongre'yi bastı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER