ABD Kongresinden Erdoğan'a F-16 şartı
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Çarşamba, Mayıs 31 2023
ABD Senatosu'nun etkili isimlerinden Bob Menendez, F-16 satışına onay bekleyen Ankara'ya, "kavgacı" tavrını bırakma çağrısında bulundu.
Türkiye'nin Amerika Birleşik Devletleri'nden F-16 tipi savaş uçakları ve modernizasyon kitleri satın alma girişimi ile ilgili muhalif tutumuyla tanınan ABD Kongresi'nin etkili isimlerinden Senatör Bob Menendez, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bundan böyle NATO müttefiklerine ve komşularına karşı "daha az kavgacı" bir tavır takınması halinde, söz konusu satışın yapılmamasına yönelik fikrini değiştirebileceğini dile getirdi.
Gazetecilerin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim galibiyeti ile ilgili sorularını yanıtlayan ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Menendez, "Şimdi önemli olan Erdoğan'ın Türkiye ile nasıl bir geleceğe yöneleceği. Bugüne dek izlediği rotayı değiştirmek isterse bunu görmek için sabırsızlanırım" ifadelerini kullandı. Demokrat Partili Menendez, Erdoğan'ın, bugüne dek sergilediği tavrı devam ettirmesi durumunda ise "sahip olduğu tutumu" savunmaya devam edeceğini belirtti.
NATO üyesi Türkiye, 2021 yılının Ekim ayında, ABD'li silah üreticisi Lockheed Martin şirketine, toplam değeri 20 milyar dolar olan F-16 savaş uçakları ile 80 modenizasyon kiti satın almak için başvuruda bulunmuştu.
Ancak söz konusu satış anlaşması, Bob Menendez'in başını çektiği bir grup Kongre üyesinin karşı çıkması sebebiyle bugüne dek imzalanabilmiş değil. Menendez ve diğerleri bu tavırlarına gerekçe olarak Ankara'nın, İsveç'in NATO üyeliğine karşı çıkmasına, ülkede gazatecilerin tutuklanmasına ve Yunan hava sahasına yönelik ihlallerine işaret ediyor.

"İsveç denklemin tek parçası değil"
Bazı senatörlerin İsveç konusunu tek sorun olarak gördüğünü dile getiren Bob Menendez, kendi adına ise bu konunun "denklemin sadece bir parçası" olduğunu vur
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Yasadışı bahis baronu, 'Ersan Şen pişmanlığını' anlattı2.THY, İran seferlerini iptal etti!3.Mustafa Yeneroğlu, üç harbiyeli genç kadını ziyaretinde, kaybolan toplumsal vicdanı nasıl izlediğini anlattı4.'Cebimizden 5 kuruş çıkmayacak' denmişti: Şehir hastaneleri kara delik oldu!5.İstanbul Baro yönetimi beraat etti!
6.Borsa İstanbul’da manipülasyon soruşturması: 15 kişi tutuklandı7.Karayip Denizi'nde sıcak dakikalar! ABD askerlerinden bir tankere daha operasyon8.Dönerciden terör örgütü çıkarmaya çalışanlar 1 yıldır iddianame uyduramadı!9.Rıza Akpolat ‘rüşvet’ iddiasından yeniden tutuklandı!10.Savcılık ABB konser dosyası tahliyelerine itiraz etti!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ








