ABD Konsolosluğu'na dev duvar örüldü

İstanbul’da terör saldırısı olduğu sabah ABD Konsolosluğu'nun bulunduğu Uluslararası D-400 Karayolu kenarına 5 metrelik duvar çekildi. Bu durum çevre işyeri sahiplerini çileden çıkardı. Sözcü'nün özel haberi..

ABD Konsolosluğu'na dev duvar örüldü

Türkiye'de son dönemde güvenlik merkezleri ve araçlarına yönelik bombalı saldırıların önü alınamazken Adana'daki ABD Konsolosluğu, binasının önünü 5 metrelik beton duvar ile kapattı. Önceden sipariş edildiği anlaşılan duvar bir rastlantı eseri İstanbul'daki terör saldırısının olduğu gün, sabah erken saatte yapıldı. ABD Konsolosluğu, uluslararası D 400 (eski E-5) Karayolunun yanındaki tali yolu da kapatınca çevre iş merkezleri zor durumda kaldı. İşyeri sahipleri yollarının duvarla kapanmasını protesto etti.

Adana'nın merkez Yüreğir ilçesinde D400 Karayolu üzerinde İncirlik Hava Üssü yakınlarındaki bir binada faaliyet gösteren ABD Adana Konsolosluğu önüne, bu sabah saatlerinden itibaren güvenlik gerekçesiyle 5 metre yüksekliğinde hazır beton bloklarla kapatılmaya başlandı. Vinç kullanılarak Suriye sınırındaki gibi beton blokların yerleştirme işlemi, konsolosluk binasının bulunduğu hizayı aşıp, yakındaki işyerinin önüne kadar devam etmesi üzerine, bitişikteki Gizerler Otomotiv Şirketi yetkilileri ve bir grup çevre esnafı, duruma müdahale etti. Beton blokların getirilerek, işyerlerinin önünün tamamen kapatılmasını önlemek amacıyla daha önce tali yol olarak kullanılan, ancak bir süredir betonla değil sadece demir barikatlarla kaplı olan alan esnaf tarafından araçlarla kapatıldı.

ALİ KOÇ AÇILIŞI YAPMIŞTI
Bir süre önce Gizerler Ford Trucks 4S Plaza'nın açılışında Koç Holding Başkan Vekili ve Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koç'a, hurda otomobil parçalarından yapılan Koçbaşı Heykel hediye eden, yaptıkları yatırımlarla onlarca kişiye istihdam sağlayan Gizerler Otomotiv Şirketi yetkilileri, şunları söyledi:
‘' Yapılan bu işlemin mevzuata uygun olup olmadığını öğrenmek istiyoruz. Sabah geldiğimizde bu çalışma vardı. Kendi bulundukları binanın önü beton bloklarla kapandı. Beton bloklardan işyerimiz uluslararası yoldan geçenler tarafından görülmeyecek biçimde kapatıldı. Bu duvar daha da ilerlerse işyerimiz hiç görünmeyecek.''


NASIL BİR KONUMDA?
ABD Konsolosluğu, İncirlik Üssü'ne yaklaşık 3 km. uzaklıkta D-400 Karayolunun kenarındaki eski Ceyhan yolu olarak bilinen tali yolun üzerinde bulunuyor. Tali yol, bir yıl kadar önce güvenlik gerekçesiyle demir barikatlarla kapatılmış ancak duvar örülmemişti. Tali yolun kapanması üzerine çevredeki işyerleri tarafından sıkça kullanılan bu yolda trafik kesilmişti. Ancak beton duvarlar, çevre iş yerlerinin önünü kapatarak, görünmesini engelleyecek kadar yüksek örüldü.

“HARİKA İŞ BİRLİĞİ”
ABD Adana Konsolosu Linda Stuart Specht ise konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:
“Bu, Belediye tarafından yürütülmekte olan ve Konsolosluk ve Belediye tarafından ortak olarak planlanmış bir güvenlik projesidir. Bu, belediye, il ve ulusal düzeyde Türk mercilerinden gördüğümüz harika işbirliğinin en güncel örneğidir. İçinde yaşadığımız dünyanın talihsiz bir gerçeğidir ki biz, hem Amerikalılar hem de Türkler, terörizmin tehdidiyle karşılaşmak ve sonuç olarak da bu tip önlemler almak zorundayız.”

Kaynak: Sözcü
<< Önceki Haber ABD Konsolosluğu'na dev duvar örüldü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER