ABD’li bankalar Türkiye Merkez Bankası'ndan faiz artışı bekliyor
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Pazartesi, Mart 8 2021
ABD’li yatırım bankaları Citi, JPMorgan ve Morgan Stanley, Merkez Bankası’nın (MB) enflasyonu kontrol altında tutmak adına mart ayında politika faiz oranını 100 baz puana kadar artırmasını bekliyor.
Türkiye’deki faiz oranları başlıca ekonomilere göre çok yüksek seviyede olmasına rağmen, geçen hafta açıklanan şubat ayı enflasyonunun yıllık bazda yüzde 15.61 çıkmasının ardından faiz oranlarının daha da artacağına dair beklenti oluştu.
Reuters ajansının haberine göre, Citi, MB’nin 18 Mart’taki Para Politikası Kurulu toplantısında 50 ila 100 baz puanlık ek bir faiz artışı yapmasını beklediğini kaydetti.
JPMorgan’ın bugün yayınladığı notunda da, şubat ayı enflasyonundaki ‘sürprizin’ faizlerin mart ayında 100 baz artırılması beklentisine yol açtığı belirtildi.
Morgan Stanley yetkilisi James Lord da daha önce , MB’nin 100 puan faiz artırımına gitmesini beklediğini ve bu faiz artışının TL’nin istikrar kazanmasına yardımcı olabileceğini ifade etmişti.
TL bugün dolar karşısında yüzde 2’nin üzerinde değer kaybediyor. TL’de son 11 günün 10’unda değer kaybı yaşandı.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Amerika rüyasını bitiren karar: Trump 36 yıllık vize uygulamasını kaldırıyor2.Cem Küçük de battı: Ayakkabı firması ekonomik krize direnemedi3.Düşen uçak ile kule arasındaki son konuşmalar netleşti! İşte o anlar!4.AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkacak mı?5.Gözaltına alınmaktan kurtulamadı: Özel laboratuvara test yaptırmıştı!
6.Kara para soruşturması saraya uzandı: Erdoğan'ın danışmanı şüpheli olarak...7.TBB Başkanı Sağkan'dan Sadettin Saran tepkisi: 'Hukuka aykırı'8.11. Yargı paketi tamam 50 Bin Mahkuma af geliyor: Siyasiler hariç9.Adli Tıp sonuçları pozitif çıkan Sadettin Saran özel bir laboratuvara test verdi!10.Bahçeli'nin düşen uçakla ilgili şüphesi ne? 'Böyle bir dönemde düşündürücü...'

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Amerika rüyasını bitiren karar: Trump 36 yıllık vi...

Cem Küçük de battı: Ayakkabı firması ekonomik kriz...

Düşen uçak ile kule arasındaki son konuşmalar netl...

AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkacak mı?

Gözaltına alınmaktan kurtulamadı: Özel laboratuvar...


