ABD'li Müsteşar Yardımcısı'ndan Amerika'daki Türk sivil toplumuna övgü

ABD'li Müsteşar Yardımcısı'ndan Amerika'daki Türk sivil toplumuna övgü

Amerika'da bir aydan bu yana devam eden Suriyeli mülteciler için battaniye ve ceket yardım kampanyaAmerikan Türk Dostluk Derneği (ATFA) ve Rumi Forum'un düzenlediği gala gecesi ile son buldu. Geceya katılan ABD Dışişleri Bakanlığı Nüfus, Mülteci ve Göçmenlik Bürosu Müsteşar Yardımcısı Simon Henshaw, yardım kampanyasını överek ATFA ve Rumi Forum'a minnettar olduğunu belirtti.

ABD'nin Virginia eyaletindeki Türk sivil toplum kuruluşları ve bölge belediyelerinin girişimleri ile başlatılan battaniye kampanyasının 3. yılında 60 bin battaniye ve ceket ile 50 bin dolar toplandı. 5 Kasım - 5 Aralık tarihleri arasında düzenlenen kampanyaya 18 eyaletten yardımseverler destek verdi.

Yardım kampanyasının son bulmasının ardından başkent Washington'da düzenlenen gala gecesinde kampanya boyunca toplanan rakam açıklandı. Gecede, ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Simon Henshaw, Kuzey Virginia Bölge Belediyeler Komisyonu Başkanı Mark Gibb, Fairfax Belediye Başkanı Sharon Bulova, Loudoun Bölgesi Belediye Başkanı Scott York, ATFA Başkanı Vaner Kaplan ve Rumi Forum Başkanı Emre Çelik kısa birer konuşma yaptı.

YÜZDEN FAZLA KİLİSE DESTEK VERDİ

ATFA Başkanı Vaner Kaplan, kampanyaya yüzden fazla kilise, cami, sinagog, sivil toplum merkezi ve kütüphanenin destek verdiğini ve toplumun her kesiminin kampanyaya sahip çıktığını belirtti. Loudoun Bölgesi Belediye Başkanı Scott York, 2012 yılında kampanyaya başlamalarına vesile olan Adana'daki mülteci kampını ziyaretine değindi. Kampa gittikleri otobüste 2 Müslüman, 2 Katolik, 2 Baptist ve 2 Mormon olduğunu kaydeden York, battaniye kampanyasının böyle başladığını söyledi.

Gala gecesinin onur konuğu Simon Henshaw, yardım kampanyasını Cihan Haber Ajansı'na değerlendirdi. Kampanyadan övgüyle sözeden Henshaw, "Amerikan Türk Dostluk Derneği ve Rumi Forum'un bu kampanyayı desteklemek üzere yaptıklarına minnettarım. Gerçekten inanılmaz. Devletimiz ve farklı devletler Suriyeli mültecilere farklı yollarla yardımcı olmaya çalışıyorlar. Ancak bu hala yeterli değil." dedi.

Battaniye gibi kampanyaların mültecilere gerçek manada yardımcı olduğunu ve Amerikan halkının sıcaklığını ve cömertliğini gösterdiğini belirten Henshaw, "Amerika her zaman çok kültürlü bir ülke olmuştur. Bizi çok büyük yapan bu. Müslümanlar, Hristiyanlar, Museviler ve diğer inançtan insanlar. Bunların tümü bizim bir parçamız. Müslüman toplumunun battaniye ve ceketlerle Ortadoğu'daki kardeşlerine yardım etme çabalarını takdir ediyoruz." şeklinde konuştu.

BATTANİYELER YOLA ÇIKIYOR

Yardım kampanyasına ABD'nin farklı eyaletlerinde faaliyet gösteren Türk sivil toplum kuruluşlarından da destek geldi. Aralarında Pennsylvania, New Jersey, New York ve Maryland'ın da olduğu çok sayıda eyalette toplama merkezleri kuruldu.

2013 ve 2014 yılında sadece Virginia eyaleti sınırları içinde yapılan battaniye ve para yardımı kampanyasında 50 bin battaniye ve 80 bin dolarlık bir yardım toplanmıştı.

Battaniyeler Aralık ayının ortasında dünyanın en büyük taşıma şirketlerinden Maersk'in sponsorluğunda Norfolk Limanı'ndan Türkiye'ye taşınacak. CİHAN
<< Önceki Haber ABD'li Müsteşar Yardımcısı'ndan Amerika'daki Türk... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER