ABD’nin İran’a yeni yaptırım kararı Zarrab ve Atilla davalarını nasıl etkileyecek?
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazartesi, Mayıs 14 2018
New York Güney Bölgesi Başsavcılığı tarafından yürütülen Rıza Sarraf soruşturması, ABD’nin İran ile yapılan nükleer anlaşmadan çekilmesi sonrasında yeni bir aşamaya girdi.
ABD’nin İran’a yaptırım uygulama kararı sonrasında gözler yeniden Rıza Sarraf ve eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’nın tutuklu olarak yargılandığı soruşturmaya çevrildi.
Rıza Sarraf yargı sürecinde savcılık adına itirafçı tanık olarak duruşmalarda ifade vermişti. New York Güney Bölgesi Federal Mahkemesi’nde yaklaşık beş hafa süren duruşmaların sonunda
12 kişilik jüri heyeti, Hakan Atilla’ya, isnat edilen altı ayrı suçlamanın beşinden suçlu olduğuna karar vermişti.
Çarşamba günü New York Güney Bölgesi Federal Mahkemesi’nde yapılacak karar duruşmasında, Atilla’ya verilecek hapis cezası belirlenecek.
Hakim Berman’dan yaptırımlarla ilgili sorular
Hakim Richard Berman, Atilla’ya vereceği ceza öncesinde, savcılıktan ABD’nin İran yaptırımlarıyla ilgili daha önce yürürlüğe koyduğu ve daha sonra uygulamadan kaldırdığı kararlarla ilgili detaylı bilgi istemişti.
Berman, soruşturmayı yürüten savcılığa, “Atilla davasının konusu olan yaptırımlar sona erdi mi? Eğer öyleyse neden? Ne zaman bitti? Açıklar mısınız?” sorusunu sormuştu.
Hukukçular, Atilla’ya isnat edilen suçların, yaptırımların uygulanmadığı zaman diliminde işlendiğini belirterek, İran’a yönelik yaptırımların o dönem kaldırılmasının hakimin kararı sırasında hafifletici bir neden olduğuna işaret etmişlerdi.
İran’a yönelik yeniden yaptırım uygulanma kararı Atilla’yı nasıl etkileyecek?
ABD’nin, İran’a yönelik yeniden yaptırım kararı alması Rıza Sarraf soruşturması ve Çarşamba günü yapılacak karar duruşmasında hakim karşısına çıkacak Atilla’yı nasıl etkileyecek?
New York Barosu avukatı ve dava
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Almanya'da sokak ortasında Hüseyin Baybaşin'in yeğenine kurşun yağmuru2.ABD, Türkiye'deki 'büyük depremi' biliyor mu? Uzmana göre açıklama tesadüf değil!3.Bir kaçırarak kaybetme girişimi daha: Ankara’nın isteğiyle Mozambik'te gözaltında yeri bilinmiyor4.Özel nihayet askeri öğrenciler ve KHK'lıları hatırladı!5.Ünlülere uyuşturucu soruşturması: Şeyma Subaşı adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı
6.Türkiye, Çin'e vizeyi kaldırdı!7.Sadettin Saran karar verdi Fenerbahçe seçime gidiyor8.Saran baskılara dayanamadı: Fenerbahçe 'Olağanüstü Seçimli Genel Kurul'a gidiyor9.Türkiye yeni yıla yağmurla başladı! Benzin, motorin, sigara ve alkole özel zam!10.İşkencecilere AYM'den kötü haber: 'İşkence suçlarında ceza ertelenemez'

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER







