ABD: PYD lideri Salih Müslim ile Cenevre konusunda görüştük


ABD Dışişleri Bakanlığı, PYD lideri Salih Müslim ile Cenevre'deki Suriye görüşmelerini ve IŞİD'e karşı yürütülen operasyonlara ilişkin görüşme yaptıklarını açıkladı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, günlük basın toplantısında, ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Anthony Blinken'ın PYD lideri Salih Müslim ile görüştüğünü doğruladı. Görüşmenin telefon ile gerçekleştiğini belirten Kirby, Blinken'ın görüşmede Dışişleri Bakanı John Kerry'nin siyasi sürecin ilerlemesinin önemine ilişkin açıklamalarını bir kez daha vurguladığını belirtti. Ayrıca IŞİD ile mücadelede devam eden işbirliğinin de ele alındığını kaydetti.

ABD Başkanı Barack Obama'nın IŞİD Karşıtı Küresel Koalisyon Temsilcisi Brett McGurk'un Kobani'ye ziyareti konusunda da konuşan Kirby, ziyaret ile Kobani'deki operasyonun yıldönümüne dikkat çekilmek istendiğini belirtti. McGurk'un temasları hakkında da bilgi veren Kirby, Suriye Demokratik Konseyi ve sivil yönetim yetkilileri ile görüştüğünü dile getirdi. Kirby, ziyaretin bir süreden bu yana planlandığını sözlerine ekledi.

YPG'ye tarafından çekildiği iddia edilen bir videoda Türkiye'ye saldırılması çağrısı yapıldığının hatırlatılması üzerine Kirby, bu videoyu kınadıklarını söyledi. Tarafların ortak düşman olan IŞİD'e odaklanması gerektiğini belirten Kirby, "Videoyu gördük ve Türkiye'ye yönelik şiddet çağrısını güçlü bir şekilde kınıyoruz. Bu gibi tavırlar kabul edilemez." ifadelerini kullandı. CİHAN
<< Önceki Haber ABD: PYD lideri Salih Müslim ile Cenevre konusunda görüştük Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER