ABD sabah uyardı akşam bomba patladı
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Çarşamba, Haziran 29 2016
ABD Dışişleri Bakanlığı, Amerikan yurttaşlarının Türkiye’ye seyahat konusunda daha önce yayımladığı uyarıyı yineleyerek, 16 kent ismi verip, "dikkatli olun" çağrısının ardından Atatürk Havalimanı'nda patlama meydana gelmesi akıllara güvenlik açığı sorusunu getirdi. Öte yandan saldırı sonrasında Barack Obama'nın konu hakkında bilgi aldığı öğrenildi.
ABD Dışişleri Bakanlığı, Amerikan vatandaşlarının Türkiye’ye seyahat konusunda daha önce yayımladığı "dikkatli olun" uyarısını yinelemesinin ardından İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan bomba patlatıldı.
Açıklamada, Amerikan vatandaşlarından terör saldırıları ve bazı terör gruplarının tehditleri nedeniyle Türkiye’deki seyahatleri sırasında dikkatli olmaları istendi.
Son uyarının 29 Mart’ta yapılanın yerine geçeceği kaydedilen açıklamada, turistlerin yerli ve yabancı terör grupları tarafından açıkça hedef alındığı belirtilmesinden sonra Atatürk Havalimanı'nın Dış Hatlar geliş terminalinde patlama meydana geldi.
Atatürk Havalimanı'ndaki olayda 2 ayrı noktada terör saldırısı olduğu bildiriliyor.
OBAMA BİLGİ ALDI
Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, ABD Başkanı Obama'nın Atatürk Havalimanı'ndaki patlamaya dair İç Güvenlik ve Terörle Mücadele Danışmanı Lisa Monaco'dan bilgi aldığı kaydedildi.
Açıklamada, "İç Güvenlik ve Terörle Mücadele Danışmanı Lisa Monaco, İstanbul'da havalimanında meydana gelen patlamalara dair Başkan'ı bilgilendirdi" ifadesine yer verildi.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkmadı! ”Bu karar, Saran’ın değil, Fenerbahçe’nin gücüdür”2.Melih Gökçek mahkum oldu: 20 bin tl tazminat ödeyecek!3.Lütfi Arıboğan ve İlhan Helvacı adli kontrolle serbest bırakıldı4.Barış Terkoğlu adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı5.Kıyamet için gemi inşa ettiren sahte peygambere büyük öfke: Gemiyi ateşe verdiler
6.En zenginler listesindeki Ali Sabancı'dan şaşırtan çıkış: 'Geçinemiyorum'7.'Dış kuvvet' ve 'temas' ayrıntısı...8.Yandaş Selvi düşen Libya uçağı için sabotaj iddiasını gündeme getirdi9.AİHM'den dikkat çeken 'Ekrem İmamoğlu' kararı!10.Kasa var motor yok: 80 yerli 'KAAN' için ABD'den yabancı motor onayı bekleniyor

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER

AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkmadı! ”Bu karar, ...

Melih Gökçek mahkum oldu: 20 bin tl tazminat ödeye...

Lütfi Arıboğan ve İlhan Helvacı adli kontrolle ser...

Barış Terkoğlu adli kontrol şartıyla serbest bırak...

Kıyamet için gemi inşa ettiren sahte peygambere bü...


