ABD Suriye'ye hava saldırısı düzenledi
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cuma, Şubat 26 2021
ABD’nin Suriye’ye düzenlediği hava saldırısında en az 17 İran yanlısı milis öldürüldü. Pentagon saldırıyla Başkan Biden’ın ABD üslerini hedef alanlara "açık bir mesaj" yolladığını açıkladı.
ABD Ordusu, Başkan Joe Biden'ın talimatıyla Suriye'deki İran yanlısı milislere yönelik hava saldırıları düzenledi. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Cuma gecesi Irak sınırında gerçekleştirilen hava saldırılarında İran yanlısı Haşdi Şabi milislerine mensup en az 17 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) ise ölü ve yaralılarla ilgili bir açıklama yapmazken harekatın, Şubat ortasından bu yana Irak'taki ABD ve müttefiklerine yönelik roket saldırılarına misilleme olarak yapıldığını kaydetti.
İran yanlısı milislere yönelik düzenlenen hava saldırısı Biden'ın beş hafta önce göreve başlamasından bu yana ABD Ordusu'nun Ortadoğu'daki ilk harekatı oldu. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, saldırılar sonucunda Irak'tan Bukamal şehrinin güneyindeki gayri resmi bir Suriye sınır karakoluna gelen üç mühimmat kamyonunun imha edildiği bilgisini paylaştı.
Pentagon sözcüsü John Kirby, ABD ordusunun İran yanlısı milisler tarafından kullanılan Suriye sınır karakolunun "altyapısını" hedef aldığını söyledi. Bölgedeki "çeşitli tesislerin" imha edildiğini belirten Kirby, söz konusu tesislerin aralarında Kataib Hizbullah'ın bulunduğu Haşdi Şabi'ye ye ait yapılanmalar tarafından kullanıldığını savundu.
Kirby, askeri operasyonlarla Biden'ın Ortadoğu'daki ABD birliklerini ve müttefiklerini korumak için harekete geçeceği konusunda "açık bir mesaj" gönderdiğini vurgulayarak, saldırılarıyı "orantılı" olarak nitelendirdi.
ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ise hava saldırıları hakkında Pentagon'un doğru hedefi seçtiğinden emin olduğunu belirterek, son zamanlardaki roket saldırılarından sorumlu olan milislerin vurulduğunu belirtti.
ABD'nin Irak'taki pozisyonlarına, uzun bir aradan sonra roketli saldırılar düzenlenmişti. Son üç saldırıda can kayıpları da meydana gelmişti. Şubat ayı o
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Amerika rüyasını bitiren karar: Trump 36 yıllık vize uygulamasını kaldırıyor2.Cem Küçük de battı: Ayakkabı firması ekonomik krize direnemedi3.Düşen uçak ile kule arasındaki son konuşmalar netleşti! İşte o anlar!4.AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkacak mı?5.Gözaltına alınmaktan kurtulamadı: Özel laboratuvara test yaptırmıştı!
6.TBB Başkanı Sağkan'dan Sadettin Saran tepkisi: 'Hukuka aykırı'7.Kara para soruşturması saraya uzandı: Erdoğan'ın danışmanı şüpheli olarak...8.11. Yargı paketi tamam 50 Bin Mahkuma af geliyor: Siyasiler hariç9.Adli Tıp sonuçları pozitif çıkan Sadettin Saran özel bir laboratuvara test verdi!10.Bahçeli'nin düşen uçakla ilgili şüphesi ne? 'Böyle bir dönemde düşündürücü...'

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Amerika rüyasını bitiren karar: Trump 36 yıllık vi...

Cem Küçük de battı: Ayakkabı firması ekonomik kriz...

Düşen uçak ile kule arasındaki son konuşmalar netl...

AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkacak mı?

Gözaltına alınmaktan kurtulamadı: Özel laboratuvar...


