ABD Türkiye’nin F-35’ler için ürettiği parçaları başka ülkelerden temin edilecek
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Pazar, Mart 10 2019
Amerikan yönetimi, şimdi de F-35’lerin Türkiye’de üretilen parçaları için yeni kaynaklar aramaya başladı.
Türkiye’nin Rusya’dan S-400 hava savunma sistemleri almasının ardından başlayan F-35 savaş uçağı gerilimi sürüyor.
ABD-Rusya arasındaki Soğuk Savaş geride kalmış olsa da anlaşmazlıklar devam ediyor. Washington Post gazetesinde yazar olan David Ignatius, F-35’lerin ana üreticisi olan Lockheed Martin’in F-35 uçaklarının Türkiye’de üretilen parçalarının satın alınabileceği başka yerler aradığını söyledi.
“F-35 VE S-400 BİRBİRLERİNİ YOK ETMEK İÇİN GELİŞTİRİLMİŞ İKİ SİLAH”
Ignatius, konuyu ele alan makalesinde F-35 ve S-400’lerin birbirlerini yok etmek için geliştirilmiş iki silah olduğunu ve rakip silah sistemlerinin aynı ülkede bulunmasının F-35’leri tehlikeye atacağını söylüyor.
Ignatius “Şimdi, ana üretici Lockheed Martin’le birlikte uçak gövdesi parçaları ve Türkiye’de yapılması planlanan diğer yüzlerce F-35 parçası için alternatif kaynaklar bulmaya uğraşıyorlar. Üst düzey bir Trump yönetimi yetkilisi, ‘Türkiye hükümetinin söylediklerine inanmamız gerekir. Bizim de kendi adımıza gerekli adımları atma sorumluluğumuz var’ diyor” ifadelerini kullandı.
Türkiye’nin F-35 uçaklarının üretimindeki rolü oldukça önemli. Aralarında TAI, ASELSAN ve Havelsan’ın da yer aldığı 7 şirket, uçağın gövdesinden motoruna kadar 19 farklı bölgesindeki çok sayıda parçayı üretiyor.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Almanya'da yılbaşı kabusa döndü: Çok sayıda ölü ve yaralı var, yüzlerce kişi gözaltında2.Türkiye'de para transferinde ‘açıklama’ zorunluluğu başladı!3.İran'da devam eden protestolarda can kayıpları yaşandı4.İsviçre şokta! Yılbaşı eğlencesinde çıkan yangında 40 kişi öldü5.Bulgaristan 1 Ocak itibariyle Euro’ya geçti
6.DEM Parti'nin 'Öcalan'a özgürlük' mitingi ertelendi!7.Dehşete düşüren iddia: İstanbul'da iki aylık bebek aç bırakılarak öldürüldü8.İsrail 37 yardım kuruluşunun Gazze'ye erişimini yasakladı9.Yalova’daki IŞİD saldırısı sonrası yakalanan 25 şüpheli adliyeye sevk edildi10.Artvin’de çığdan ölenlerin sayısı 2'ye yükseldi 1 kayıp aranıyor

NUMAN YILMAZ YİĞİT

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Almanya'da yılbaşı kabusa döndü: Çok sayıda ölü ve...

Türkiye'de para transferinde ‘açıklama’ zorunluluğ...

İran'da devam eden protestolarda can kayıpları yaş...

İsviçre şokta! Yılbaşı eğlencesinde çıkan yangında...

Bulgaristan 1 Ocak itibariyle Euro’ya geçti


