Digiturk'e bir tepki de ABD Dışişleri'nden

ABD Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'de seçim öncesi bazı basın kuruluşlarına ve TV kanallarına getirilen yasakların endişe verici olduğunu açıkladı.

Digiturk'e bir tepki de ABD Dışişleri'nden

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, günlük basın toplantısında bir soru üzerine Türkiye'de medya kuruluşlarına yönelik artan baskılara değindi. Bazı medya kuruluşlarına getirilen yasaklamayla ilgili "Bu konuda endişe duyuyor musunuz?" sorusuna Kirby, "Bu haberlerle ilgili endişelerimiz devam ediyor." cevabını verdi.

İfade özgürlüğünü kısıtlanması amacıyla yargının saldırganca kullanılmasından kaygı duyduklarını kaydeden Kirby, "Daha önce söylediğimiz gibi, hükümete yönelik eleştirileri nedeniyle yayın organlarına yönelik giderek artan soruşturmalardan ve terör propagandası suçlamalarından son derece endişe duyuyoruz." dedi.

ÖZGÜR, ADİL VE GÜVENİLİR BİR SEÇİM GÖRMEK İSTERİZ
Türk hükümetine anayasada da kutsal kabul edilen 'medya özgürlüğü' ve 'adil yargı' sürecine saygı duyması çağrısı yapan John Kirby, "Biz özgür, adil ve güvenilir seçimler görmek isteriz. Türkiye'deki herkesin kendi geleceklerini şekillendirmeye katılmasını isteriz. Bu bizim için önemli. Ancak bunun Türk halkı için daha önemli olduğuna inanıyoruz." ifadelerini kullandı.

Turkcell TV+ ve TİVİBU'dan sonra dijital yayın platformu Digitürk, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan kendilerine gelen bir yazıyı gerekçe göstererek aralarında Bugün TV, Samanyolu TV, S Haber, ve Kanaltürk'ün olduğu 7 TV kanalının yayınını kesme kararı almıştı.

DAVUTOĞLU, 'KİMSE HUKUKUN ÜSTÜNDE DEĞİL' DEMİŞTİ
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara savcısı Serdar Coşkun'un aynı kanalların yayınının kesilmesi için Türksat'a gönderdiği benzer bir yazıya ilişkin katıldığı bir televizyon programında yaptığı açıklamada, "Hukuken neticelenmiş bir karar yok. Bu anlamda da atılmış bir adım da yok. Herhangi bir hukuki süreç tamamlanırsa Türkiye'de hiç kimse hukukun üstünde değil." ifadelerini kullanmıştı. Eski Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuoğlu ise "Hiçbir savcı, hiçbir hakim, hiçbir yargı mensubu muhalif gazeteleri susturacağız diye genel anlamda bir karar da veremez, talimat da veremez. Bu hukukun üstünlüğüne de aykırıdır, ifade özgürlüğüne de aykırıdır." şeklinde konuşmuştu.

CİHAN
<< Önceki Haber Digiturk'e bir tepki de ABD Dışişleri'nden Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER