ABD Ulusal Basın Kulübü: TIR soruşturması, demokrasiye aykırı


Dünyanın önde gelen basın örgütlerinden Ulusal Basın Kulübü, MİT TIR'larındaki silah görüntüleriyle ilgili olarak Cumhuriyet gazetesine soruşturma açılmasını sertçe eleştirdi. Washington merkezli Ulusal Basın Kulübü (NPC), Cumhuriyet gazetesi ve Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'a soruşturma açılmasıyla ilgili yazılı açıklama yaptı. NPC, Türk hükümetinden, haber değeri taşıyan hadiselerin duyurulmasını engellememesini talep etti.

NPC, "Türkiye'nin medyaya agresif davranan kötü bir geçmişi olduğuna" vurgu yaparak, gazeteye ve yöneticiye yönelik soruşturma açmanın demokratik bir yol olmadığını" belirtti. Kuruluş, IŞİD'e götürülmek üzere sınırı geçen TIR'ların, varsa, görüntü ve fotoğraflarının paylaşılması gerektiğine dikkat çekti.

GERÇEKLERİN ORTAYA ÇIKMASI İÇİN ÖNEMLİ...

NPC'nin yazılı açıklaması şöyle: "Cumhuriyet gazetesinin yayınladığı, IŞİD'e götürüldüğü iddia edilen silahlara ait video ve fotoğraflara yayın yasağı getirildiğine dair haberler aldık. Ayrıca savcıların, Cumhuriyet gazetesi ve gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar hakkında terör soruşturması başlattığını öğrendik.

Bunlar rahatsız edici iddialar. Türkiye'nin medyaya agresif davranan kötü bir geçmişi var. Türkiye'den gelen bu haberlerde daha fazla berraklık arıyoruz. Türk hükümetini, seçkin gazetelerin haber değeri olan unsurları yayınlamasına izin vermeye çağırıyoruz. Eğer IŞİD'e götürülmek üzere sınırı geçen silah dolu TIR'lar varsa ve bu silahlara ait video ve fotoğraflar varsa bunlar paylaşılmalıdır ki gerçekler bilinsin ve sınır daha güvenli hale getirilebilsin. Görüntülerin yayınlanmasını engellemek ve bunları yayınlayan gazete ve genel yayın yönetmenine yönelik soruşturma başlatmak, özgür ve demokratik bir topluma ulaşmak için doğru yol değil." CİHAN
<< Önceki Haber ABD Ulusal Basın Kulübü: TIR soruşturması, demokrasiye... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER