ABD ve Türkiye anlaştı
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Çarşamba, Aralık 2 2015
Paylaş
X Post
ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, "ABD ve Türkiye, sınırın kapatılması için hava ve kara güçlerinin nasıl işbirliği yapacağı konusunda istişarelerde bulunacak" dedi.

Kerry, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Suriye sınırının kalan bölümünün kapatılması için Türk ve diğer güçlerin kullanılmasını tümüyle destekliyor" ifadesini kullandı.
Kerry ayrıca, "Suriye’de IŞİD ile mücadeleye yardımcı olmaları için NATO ülkelerinden eğitim ve cephane desteği gibi taleplerde bulunduk" dedi.
OBAMA "HALEN BAZI BOŞLUKLAR VAR" DEMİŞTİ
ABD Başkanı Barack Obama dün Paris’te düzenlediği basın toplantısında, Türkiye’nin IŞİD’le olan 98 kilometrelik sınır hattını kapatmak için gereken çabayı gösterip göstermediğiyle ilgili bir soruya, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’la Türkiye ve Suriye arasındaki sınırı kapatma ihtiyacı konusunda defalarca görüşmem oldu. Bu konuda ciddi ilerleme gördük ama halen bazı boşluklar var. Özellikle de yabancı savaşçılar için halen bir geçiş noktası ve terörist eylemlerini finanse etmek için IŞİD tarafından yakıt nakletmede kullanılan yaklaşık 98 kilometre var” yanıtını vermişti.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.CHP Genel Başkanı Özgür Özel, KHK’lıları dinledi2.Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler'in tutukluğuna devam dendi!3.OPEC'te neler oluyor? BAE ayrılacağını duyurdu4.Maden işçilerinin direnerek haklarını aldıkları firmaya soğuk duş! Bir daha ruhsat yok!5.Özgür Özel seçimler için en geç ekim 2027'yi işaret etti!
6.Sahte “Signal Destek” tuzağı ile hesaplar nasıl ele geçiriliyor?7.HDP'li Hatimoğulları'ndan AKP'ye süreç tepkisi: Aksak, ürkek ve oyalayıcı...8.İsrail'in Gazze'de korkunç uygulaması: Su ve gıda erişimi silah olarak kullanılıyor!9.Aile Bakanlığı sosyal düzenleme için gün verdi!10.Yunanistan’da silahlı saldırı: Sosyal güvenlik ofisi ve adliye hedef alındı, çok sayıda yaralı

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

CUMA KARAMAN

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, KHK’lıları dinledi

Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler'in tutukl...

OPEC'te neler oluyor? BAE ayrılacağını duyurdu

Maden işçilerinin direnerek haklarını aldıkları fi...

Özgür Özel seçimler için en geç ekim 2027'yi işar...


