ABD vizesi için sosyal medya şartı: İşte detaylar!
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Salı, Temmuz 15 2025
Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Ankara Büyükelçiliği, vize başvurusunda bulunacak kişiler için sosyal medya hesaplarına yönelik yeni bir düzenlemeye gitti. Yapılan açıklamada, şartların neler olduğu açıklandı.
Amerika Birleşik Devletleri’nin Ankara Büyükelçiliği, vize başvuru sürecine ilişkin dikkat çeken bir düzenlemeyi duyurdu. Büyükelçiliğin resmi sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada, " Her vize kararı bir ulusal güvenlik kararıdır" ifadesiyle birlikte, özellikle F, M ve J tipi göçmen olmayan vizeler için başvuru şartlarında önemli bir değişikliğe gidildiği belirtildi.
PROFİLİNİZ 'HERKESE AÇIK' OLMALI
Yeni düzenlemeye göre, söz konusu vize türlerine başvuran kişilerin tüm sosyal medya hesaplarının gizlilik ayarlarını "herkese açık" hale getirmeleri zorunlu hale geldi. Bu uygulamanın, başvuru sahiplerinin kimliklerinin doğrulanması ve ABD'ye giriş için uygunluklarının değerlendirilmesini kolaylaştırmak amacıyla getirildiği ifade edildi.
Gerçek Gündem'de yer alan habere göre ABD Ankara Büyükelçiliği tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Şu andan itibaren geçerli olmak üzere, F, M veya J göçmen olmayan vize başvurusunda bulunan tüm başvuru sahiplerinin, kimlikleri ve Amerika Birleşik Devletleri'ne kabul edilebilirliklerini kanıtlamak için gerekli incelemeleri kolaylaştırmak amacıyla tüm kişisel sosyal medya hesaplarındaki gizlilik ayarlarını "herkese açık" olarak ayarlamaları istenecektir..”
ÖĞRENCİ VE AKADEMİSYENLERİ YAKINDAN İLGİLENDİRİYOR
Bu karar, özellikle eğitim (F ve M vizeleri) ve değişim programları (J vizesi) kapsamında ABD’ye gitmek isteyen öğrencileri ve akademisyenleri yakından ilgilendiriyor. Uygulamanın hangi sosyal medya platformlarını kapsadığı ya da geçmiş paylaşımların da incelemeye tabi tutulup tutulmayacağı ise henüz açıklanmadı.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Suriye’de Hakan Fidan’a Soğuk Duş2.BM koruması altındaki eğitimci Güngör'ün Türkiye'ye iade tehlikesi sürüyor!3.Amsterdam Oost Belediyesinden Birlikte Yaşama Kültürüne Güçlü Bir Katkı4.MEB yine yapacağını yaptı: Yıllardır sürüyordu kaldırdı!5.Karadağ kısa süre önce yaşanan krizden sonra vize kararını verdi!
6.Otobüs umre için Arabistan'da bulunan Türk kafilesinin içine daldı: Ölü ve yaralılar var!7.15 Temmuz sonrası iktidarın çöktüğü giyim devi Aydınlı Grup satıldı: İşte yeni sahibi...8.Cem Küçük Erdoğan'ın arkasından iş çevirmiş: 'Büyük fırsat, Ekrem Bey kaçırmasın'9.Açıklandı: AİHM'deki Kavala dosyasında yeni gelişme10.Sinan Ateş davasında sıcak gelişme!

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK
ÇOK OKUNAN HABERLER







