ABD, Yunanistan'a 9 milyon dolarlık askeri yardım
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cuma, Şubat 26 2021
ABD’nin Atina Büyükelçiliği’nin Savunma İşbirliği Ofisi, Yunanistan Özel Kuvvetleri’ne 9 milyon dolar değerinde askeri yardım yapıldığını açıkladı. Açıklama Yunanistan Genelkurmay Başkanlığı ve ABD Atina Büyükelçiliği'nin sosyal medyasından fotoğraflarla duyuruldu.
ABD'nin Atina Büyükelçiliği'nin Savunma İşbirliği Ofisi, Yunanistan Özel Kuvvetleri'ne 9 milyon dolar değerinde askeri yardım yaptı.
BÜYÜKELÇİ TWİTTER HESABINDAN PAYLAŞTI
ABD'nin Atina Büyükelçisi Geoffrey Pyatt Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, iki ülke arasındaki müttefiklik ilişkilerinin ve savunmadaki işbirliğinin genişletilmesi hedefiyle böyle bir adım atıldığını ifade etti.
OPERASYONEL SİLAHLAR TESLİM EDİLDİ
Yapılan yardımın ağırlıklı olarak Yunanistan Özel Kuvvetlerin gece termal görüş sistemi, operasyon sırasında personelin haberleşmede kullanacağı telsiz haberleşme sistemi gibi malzemeleri içeriyor. Malzemeler Atina'daki levazım birliği tarafından teslim alındı ve depolara teslim edildi.
Öte yandan, Yunanistan ve ABD'nin Nisan ayında yaklaşık 1,5 ay sürecek ve binlerce askerin katılacağı Batı Trakya tatbikatı öncesinde Dedeağaç'ta hareketlilik arttı. Nisan ayında başlayacak ve 150 saldırı helikopteri ile 1800 askeri aracın kullanılacağı Batı Trakya’daki tatbikat öncesinde ABD kuvvetlerinin bölgeye asker ve askeri araçları yığmaya devam ettiği belirtildi.
ABD VE YUNAN KOMUTANLAR BİR ARAYA GELDİ
Amerika Birleşik Devletleri'nin Avrupa ve Afrika bölgelerindeki askeri Kuvvetler Komutanlığı (USAREUR) Komutanı Tümgeneral Christopher Mohan dün akşam saatlerinde Dedeağaç'a geldi. Dedeağaç (Aleksandrupolis) ilindeki Liman Müdürlüğü'ne giden Tümgeneral Christopher Mohan, Liman Müdürü Kostantinos Hacimihail ile görüştü. Görüşmeye 12. Mekanize Piyade Tümeni Komutanı Tümgeneral Hristos Bufis de katıldı.
TATBİKATTA KULLANILACAK ASKERİ ARAÇLARDA İNCELEMELERDE BULUNDU
ABD a
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Ufuktaki operasyonun şifreleri AKP'li Tayyar'dan: Başkan yardımcısı sevgilisini kamu kurumuna aldırıyor2.Bomba Kulis: ''Hakan Fidan görevden alınacak. Yerine kim gelecek?''3.Habertürk'ün eski GYY Veyis Ateş adliyeden uyuşturucu testine gönderildi!4.Avrupa'da Barış Boyun suç örgütüne kapamlı operasyon!5.ESK Müdürü'ne suç duyurusu

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER







