ABD'de 36 eyaletten Google'a dava
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Perşembe, Temmuz 8 2021
Paylaş
X Post
ABD'de 36 eyalet, Play Store hizmetlerinde tekel oluşturduğunu ve rekabeti ihlal ettiğini öne sürerek Google'a dava açtı.
Amerika Birleşik Devletleri’nde 36 eyaletin başsavcısı Google’a Play Store hizmetinde tekel oluşturup rekabeti ihlal ettiği gerekçesiyle dava açtı.
Bu dava, ABD devlet yetkililerinin geçen yıldan bu yana Google’a karşı açtığı dördüncü anti tröst davası oldu.
Android işletim sistemlerinde neredeyse tek uygulama mağazası olan Play Store aracılığıyla uygulama geliştiricileri üzerindeki gücünü kötüye kullandığı gerekçesi ile Google’a açılan dava, Kaliforniya’nın Kuzey Bölgesi’ndeki federal mahkemede açıldı. Davaya Utah, Kuzey Karolina, New York ve Tennessee eyaletleri öncülük etti.
Geçtiğimiz yıllarda açılan davalar reklam ve arama motoru tekeline odaklanıyordu. Bu dava Google’ın uygulama mağazasına karşı açılan ilk dava oldu.
DAVANIN KONUSU
Mobil uygulama geliştiricileri, Google’ın ürünlerindeki bazı ödemeler için kendi sistemini kullanma şeklinden uzun süredir şikayetçi. Geliştiriciler, uygulamalar için Play Store içerisinde yapılan ödemelerde Google Payments adı verilen bir sistem kullanılmasından ve Google bu ödeme sisteminde yüzde 30 gibi oldukça yüksek bir komisyon almasından şikayetçi. Ayrıca geliştiriciler, bu yüksek komisyonun uygulama fiyatlarına yansıdığını da savunuyor.
Yüksek komisyonlara yönelik itirazların yanı sıra davada, Google’ın Android işletim sisteminde mobil uygulamaların dağıtımını tamamen ele geçirdiği iddiası da yer aldı. Play Store’un Android uygulama mağazaları içindeki pazar payı yüzde 90’ın üzerinde.
GOOGLE: DAVA HAKSIZ
Google, dün yayımladığı bir blog yazısında davayı “haksız” olarak nitelendirdi. Başsavcının Apple yerine Play Store’a saldırmayı seçmesinin ‘garip’ olduğunu söyleyen yazıda “Andro
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Arçelik'ten 261 milyon dolarlık satış: Japon deviyle ortaklığı bitiyor2.Her 3 çocuktan 1’i yoksul: Ekonomik kriz en çok çocukları vurdu3.Devlet hastanesinde vicdanları sızlatan anlar: Jandarma personeli görüntüyü çekti4.Acil serviste yüzlerce hasta: 2 tane doktor5.Gülistan Doku’nun ailesine bir darbe de yargıdan: Avukat Ali Çimen’e 'disiplin' kıskacı
6.'55 milletvekilinin istifasını getirmeyen namerttir'7.Silahlı okul saldırılarında asılsız paylaşım yapan 10 kişi tutuklandı8.MHP'de 'Yönter' tasfiyeleri sürüyor bir il teşkilatı daha feshedildi!9.Gülistan Doku cinayeti: Eski Vali Tuncay Sonel'e tutuklama talebi!10.Amerikalı gezgin Diyarbakır'da protestonun ortasında kaldı

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI

CUMA KARAMAN

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Arçelik'ten 261 milyon dolarlık satış: Japon deviy...

Her 3 çocuktan 1’i yoksul: Ekonomik kriz en çok ço...

Devlet hastanesinde vicdanları sızlatan anlar: Jan...

Acil serviste yüzlerce hasta: 2 tane doktor

Gülistan Doku’nun ailesine bir darbe de yargıdan: ...







