ABD'de başkanlık yarışı
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cuma, Şubat 19 2016
ABD'de yeni bir kamuoyu yoklaması, Cumhuriyetçi Parti başkan aday adaylarından milyarder işadamı Donald Trump’ın rakipleriyle arayı açtığını gösteriyor.

Voice of America (Amerika'nın Sesi)'nin haberine göre, Connecticut eyaletindeki Quinnipiac Üniversitesi’nin son kamuoyu yoklaması, Cumhuriyetçi aday adayları arasındaki Donald Trump'ın yüzde 39‘luk destek oranıyla yarışı önde götürdüğünü gösterdi. Trump’ı yüzde 19’la Florida Senatörü Marco Rubio, yüzde 18‘leyse Texas Senatörü Ted Cruz izliyor.
Üniversite anketçisi Tim Malloy, "Haberler Trump için çok iyi. Rakiplerinden sıyrılmaya başladı. Cruz ve Rubio’nun iki katı destek oranına sahip. Kadın seçmenler arasında oyunu yüzde 11, üniversite mezunu olmayan erkek seçmenler arasındaysa yüzde 10 artırdı. Son hızla ilerliyor” dedi.
DEMOKRAT CEPHESİ
Ankete göre, eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, geçen hafta New Hampshire ön seçimlerinde ezici bir başarı elde eden Vermont Senatörü Bernie Sanders ile yarışı neredeyse başa baş götürüyor.
Tim Malloy, "Sanders, Aralık ayından bu yana oy oranını 30 puan birden artırarak Clinton’la eşitlik sağladı. Sanders’ın başarısının sırrı, siyah ve Latin kökenli seçmenleri cezbetmesi, kadınlardan destek alması. Eğer seçimler bugün yapılsa Sanders ve Clinton eşit oy alır” iddiasında bulunuyor.
Güney Carolina eyaleti, Cumartesi günü Cumhuriyetçi Parti ön seçimlerine hazırlanıyor. Aynı gün Demokrat Parti ön seçimi Nevada eyaletinde yapılacak. 27 Şubat’ta ise Demokratlar Güney Carolina’da, Cumhuriyetçilerse Nevada’da yarışacak.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Şamil Tayyar'dan bomba iddia: 'Ela Rümeysa Cebeci itirafçı oldu arşivini getirecek!'2.Ekol TV neden yayınlarını durdurdu!3.Bu fotoğraftan bir kişi daha eksildi: Gazeteci Emrullah Erdinç'e gözaltı4.BM koruması altındaki eğitimci Güngör'ün Türkiye'ye iade tehlikesi sürüyor!5.Amsterdam Oost Belediyesinden Birlikte Yaşama Kültürüne Güçlü Bir Katkı
6.Karadağ kısa süre önce yaşanan krizden sonra vize kararını verdi!7.Suriye’de Hakan Fidan’a Soğuk Duş8.15 Temmuz sonrası iktidarın çöktüğü giyim devi Aydınlı Grup satıldı: İşte yeni sahibi...9.MEB yine yapacağını yaptı: Yıllardır sürüyordu kaldırdı!10.Otobüs umre için Arabistan'da bulunan Türk kafilesinin içine daldı: Ölü ve yaralılar var!

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK
ÇOK OKUNAN HABERLER

Şamil Tayyar'dan bomba iddia: 'Ela Rümeysa Cebeci ...

Ekol TV neden yayınlarını durdurdu!

Bu fotoğraftan bir kişi daha eksildi: Gazeteci Emr...

BM koruması altındaki eğitimci Güngör'ün Türkiye'y...

Amsterdam Oost Belediyesinden Birlikte Yaşama Kült...


