ABD'de Diyanet camisi yakıldı

ABD'nin Connecticut eyaletinin New Haven şehrinde Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yaptırılan ve halen inşaatı devam eden camide çıkan yangının kundaklama sonucu meydana geldiği açıklandı.

SHABER3.COM

Yetkililer, ilk incelemelerin neticesinde yangının sebebinin kundaklama olduğu tespitine varıldığını ve bunun üzerine federal seviyede soruşturma başlatıldığını bildirdi.

New Haven İtfaiye Şefi John Alston, yangının sabotaj sebebiyle çıktığını belirterek, “Bu kasıtlı olarak çıkarılmış bir yangın.” dedi.

Alston, “Amerika’nın herhangi bir yerinde, herhangi bir dine ait ibadet evinde böyle bir olay meydana geldiğinde, FBI, eyalet ve yerel (soruşturma) yetkilileri harekete geçer. Burada da olan bu.” diye konuştu. 

Amerika'nın Sesi'nin haberine göre Alston, devam eden soruşturmanın niteliğinin değiştiğini, yangın acil durum soruşturmasından cezai soruşturmaya dönüştüğünü belirtti.

"SUÇLULARI BULACAĞIZ"

Bu açıklamanın ardından Connecticut Valisi Ned Lamont da Twitter hesabından paylaştığı mesajda, “Herhangi bir dine ve dini bir mekâna yapılan nefret saldırısı iğrenç ve dehşet verici. Böyle saldırılarının eyaletimizde ve ülkemizde yeri yok. New Haven’daki yerel yetkililer ile bu olayı araştırmaya devam edeceğiz ve suçluların cezalandırılması için çalışmaları sürdüreceğiz.” diye yazdı.

New Haven Polis Müdürü Otoniel Reyes, kundaklamayla ilgili bilgi verenlere 2500 dolar para ödülü vereceklerini açıkladı.

<< Önceki Haber ABD'de Diyanet camisi yakıldı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER