ABD'de panik havası yayılıyor: Ülkeyi kapatıp baştan başlayın

Salgının merkez üssü haline gelen ABD'de üçüncü günde de 1000'den fazla ölüm kayıtlara geçti. Yetkililer, "Ülkeyi kapatıp baştan başlatın, böyle olmaz" çağrısında bulundu.

SHABER3.COM

Küresel ölçekte 15.6 milyondan fazla insana bulaşan ve 636 binden fazla insanın ölümüne sebep corona virüsü ile ilgili son saatlerde flaş gelişmeler peş peşe yaşandı…

Salgının merkez üssü haline gelen ve neredeyse her 3 vakadan birinin görüldüğü ve her 6 ölümden 1’inin kayıtlara geçtiği ABD’den yine kötü haber geldi… ABD’de vaka sayısı 4 milyonu geçerken, sadece son 24 saat içerisinde 1100’den fazla insan Covid-19 sebebiyle yaşamını yitirdi… Ülkede üçüncü günde de 1000’den fazla ölümün yaşanması ülkeyi paniğe sürükledi.


ABD’de Corona virüsü vakalarının sayısı 4 milyonu geçti. Son veriler, Amerika’da ilk vakanın görüldüğü 21 Ocak’tan bu yana tespit edilen enfeksiyon vakalarındaki hızlı artışın bir göstergesi.

ABD’de 1 milyon vakaya 98 günde ulaşılmıştı. Vaka sayısı yalnızca 16 gün içinde 3 milyondan 4 milyona yükseldi. Ülkede her saat ortalama 2.600 yeni vaka tespit ediliyor. ABD, tespit edilen yeni vaka sayısında dünyadaki en yüksek orana sahip ülke konumunda bulunuyor.

Amerika’da Corona virüsü salgınının merkez üssü New York’tan Güney ve Batı kesimindeki eyaletlere kaymış; süreç boyunca federal yetkililerle eyalet yönetimleri ve belediyeler arasında virüse karşı alınan sosyal ve ekonomik önlemlerin ne zaman hafifletileceği konusunda görüş ayrılıkları yaşanmıştı.

Miami Belediye Başkanı: ‘’Maske işe yarıyor’’

Ülkelerin çoğunda maske zorunluluğu getirilmesine ve ABD’de federal yönetimin kendi sağlık uzmanlarından gelen tavsiyelere rağmen, maske takılıp takılmaması tartışması siyaset malzemesi oldu. Virüs salgınından eyaletleri olumsuz etkilenen Cumhuriyetçi valilerin bazıları maske zorunluluğu getirilmesine direnç gösterdi.

Kasım ayında yapılacak başkanlık seçimleri öncesinde son anketlerde halk desteği oranı düşen Cumhuriyetçi Başkan Donald Trump maske takmaya uzun süre direnmişti ancak bu hafta yaptığı açıklamada halkı maske takmaya teşvik ederek geri adım attı.

Virüs vakalarının tırmandığı Florida eyaletinde Miami Belediye Başkanı Francis Suarez Perşembe günü yaptığı açıklamada, kentte maske takılması zorunluluğu getirilmesinin sonuç verdiğini, bunun rakamlara da yansıdığını söyledi.

Okullar açılacak mı?

ABD’de bir başka tartışma konusu da Ağustos ayında okulların yeniden açılıp açılmaması. Uzmanlar okullarda birebir derslere yeniden başlanmasının vaka sayılarını arttırabileceği uyarısında bulunuyor.

ABD Başkanı Trump, okulların yeniden açılmamaları halinde federal bütçeden pay alamayabilecekleri tehdidinde bulunmuş ancak Çarşamba günü düzenlediği basın toplantısında bu konuda kararı eyalet valilerinin vereceğini söylemişti.

ABD Başkanı Trump’ın bugün (Perşembe) düzenleyeceği basın toplantısında bir kez daha bu konuya değinmesi bekleniyor.

Florida eyaletinde Perşembe günü bir gün içinde virüs yüzünden yaşanan can kaybında rekor artış kaydedildi. Eyalette Covid-19 hastalığı sebebiyle 173 kişi hayatını kaybetti.

Çarşamba günü virüs yüzünden hayatını kaybedenlerin sayısında iki gün üst üste 1,100’den fazla artış gözlemlendi. Alabama, California, Nevada ve Teksas eyaletlerinde bir gün içindeki can kaybında rekor artış yaşandı.

ABD’de bir gün içinde görülen can kaybı, virüs salgınının en çok etkili olduğu dönem olan Nisan ayındaki rakamlara kıyasla hala düşük. Nisan ayında virüs yüzünden bir gün içinde ortalama 2 bin kişi hayatını kaybediyordu.
<< Önceki Haber ABD'de panik havası yayılıyor: Ülkeyi kapatıp baştan... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER