ABD'de silahlı saldırı

ABD'nin Kaliforniya eyaletinde silahlı bir saldırı meydana geldi. En az 12 kişinin öldüğü, çok sayıda kişinin de yaralandığı aktarıldı. Çatışma sürüyor.

ABD'de silahlı saldırı

ABD'nin Kaliforniya eyaletine bağlı San Bernardio bölgesinde meydana gelen silahlı saldırıda 12 kişinin öldüğü iddia edildi.

San Bernardio polisi, kamuya açık bir golf sahası civarında ve aile planlama kliniğinin yakınında silahlı saldırı meydana geldiğini açıkladı. Polis, saldırıda 20 kişinin yaralandığı açıklarken, yerel haber kanalları ise 12 kişinin hayatını kaybettiğini öne sürdü. Yetkililerden, bu iddialara henüz doğrulama gelmedi.



Yaralıların ambulansları beklediği aktarılırken, olayın meydana geldiği binadan insanların kaçtığı, polisin ise uzaktan elektronik aletler ile binayı taradığı belirtildi.



Polis, vatandaşların Orange Show Road, South Waterman Avenue ve Park Center Circle bölgelerinden uzak durmasını istedi.

Fox 11 kanalı, polisin, askeri kamuflaj giymiş üç beyaz erkeği aradığını iddia etti.

Olayın hala devam ettiği, özel harekat polislerinin de bölgeye geldiği açıklandı.

Geçen hafta cuma günü Kaliforniya'da bir aile planlama kliniğinde meydana gelen silahlı saldırı sonucu biri polis üç kişi ölmüş, dokuz kişi de yaralanmıştı.



OBAMA'YA BİLGİ VERİLDİ

ABD Başkanı Barack Obama konuyla ilgili bilgilendirildi.

2016 seçimlerinde ABD Başkan Adayı olan Hillary Clinton da twitter aracılığıyla 'Bunu normal kabul etmeyi reddediyorum. Silah şiddetini durdurmak için harekete geçmek zorundayız' açıklamasını yaptı.


<< Önceki Haber ABD'de silahlı saldırı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER