Erdoğan geri dönüyor
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cuma, Haziran 10 2016
Paylaş
X Post
Efsanevi boksör Muhammed Ali'nin cenaze törenine katılmak için ABD'de bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD programını yarıda keserek Türkiye'ye geri dönme kararı aldı. Öte yandan Erdoğan'ın ziyareti sırasında, ABD'li gizli servis yetkilileri ile Cumhurbaşkanı'nın korumaları arasında küçük çaplı bir gerginlik yaşandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen cuma 74 yaşında solunum yetmezliğinden ölen efsanevi boksör Muhammed Ali’nin cenaze törenine katılmak için geldiği ABD’nin Kentucky Eyaleti’nden planlanandan bir gün önce ayrılmaya karar verdi. Dünkü törende Ali’nin cenaze namazını kılan Erdoğan, katıldığı iftar yemeğinin ardından Türkiye’ye dönmek üzere ABD'den ayrıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Muhammed Ali için bugün düzenlenecek olan defin törenine katılmayacak.
Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Erdoğan, Muhammed Ali'nin bugün defnedileceği cenaze törenine katılmadan Türkiye’ye dönecek. Muhammed Ali'nin dün cenaze namazını kılan Erdoğan’ın ABD’deki son programı, dün akşam Ahıska Türklerinin verdiği iftar yemeği oldu.
Muhammed Ali'nin cenaze töreninde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kabe örtüsünün bir parçasını tabutun üzerine koymak istediği, ancak “Biz sonra koyarız” cevabını almasını hoş karşılamadığı öne sürüldü.
Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ve Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in Kuran-ı Kerim okuma isteğinin geri çevrildiği, Erdoğan'ın bu gelişmeler üzerine programını yarıda keserek dönme kararı aldığı ifade edildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Louisville kentinde Ahıska Türkleri tarafından Kentucky Ahıska Türkleri Merkezi'nde düzenlenen iftar programına katıldı.

ERDOĞAN ABD'DEN AYRILDI
ABD'nin Louisville kentine, Muhammed Ali için düzenlenen cenaze merasimine katılmak üzere gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, özel uçak “TUR” ile Türkiye'ye hareket etti. Solunum yetmezliği nedeniyle 3 Haziran'da hayatını kaybeden yüz yılın en büyük sporcularından Muhammed Ali'nin Louisville'de bul
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.BM korkutan virüs ile ilgili beklenen açıklamayı yaptı2.İngiltere'de hükümet krizi yaşanıyor3.Mehmet Türkmen beraat etti! Halkı yanılttığı öne sürülerek tutuklanmıştı4.İmamoğlu: 'Türkiye’nin beka sorunu hâline gelen Adalet Bakanı’na dair Cumhurbaşkanı’nı ve Bahçeli’yi uyarıyorum'5.Ağaç kökü mü yiyecekler? On emekliden 9'u temel ihtayaçlarını karşılayamıyor!
6.'Lüks Terzi' kavgası büyüyor: AKP’de kim, kimi, ne ile suçladı?7.Çakarlı araç krizi yandaş medyayı karıştırdı: Emin Pazarcı'ya 3 ay zorunlu izin8.Hürmüz krizi mürekkebi vurdu: Atıştırmalık devi 'siyah-beyaz' pakete döndü9.Akaryakıt stokları tükeniyor: ABD’nin acil petrol rezervi Türkiye'ye geliyor10.Özgür Özel’den yeni Akın Gürlek iddiaları: Gülibrahimoğlu araç tahsis etmiş

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ARİF ASALIOĞLU

ABDULLAH AYMAZ

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER

BM korkutan virüs ile ilgili beklenen açıklamayı y...

İngiltere'de hükümet krizi yaşanıyor

Mehmet Türkmen beraat etti! Halkı yanılttığı öne s...

İmamoğlu: 'Türkiye’nin beka sorunu hâline gelen Ad...

Ağaç kökü mü yiyecekler? On emekliden 9'u temel ih...





