ABD'de Trump protestoları!

ABD'de başkanlık seçimlerini Donald Trump'ın kazanmasıyla sonuçlardan memnun olmayan ABD'liler sokaklara döküldü.

Simpsons, Trump'ın seçileceğini de bildi

Trump başkan seçildi, ABD’liler ayaklandı

Ülkenin pek çok farklı kentinde protesto gösterileri düzenlendi, ABD’liler Trump aleyhine sloganlar attı, pankartlar taşıdı.

Seçim sonuçlarının belli olmasıyla dün zafer konuşması yapan Trump’ın “Tüm Amerika’nın başkanı olacağım” sözlerine karşılık olarak kalabalıklar, “benim başkanım değil” sloganı attı.



CNN International’ın haberine göre Hillary Clinton’ı destekleyen California eyaleti en geniş katılımlı gösterilere sahne oldu.  Los Angeles’ta protestocular otoyolu kapattı ve araçların geçişine izin vermiyorlar.

New York’taki protestolara katılanlar arasında ünlü şarkıcılar Madonna ve Cher de vardı. NBC kanalının bildirdiğine göre çıkan olaylarda en az 30 kişi gözaltına alındı.



New York’taki Trump Tower binası ve Trump International oteli önünde büyük bir kalabalık toplandı.

En az 7 farklı kentte düzenlenen gösterilerden biri de Washington D.C.’deki Beyaz Saray önünde yapıldı. Trump karşıtları karamsar olduklarının mesajını verdi.



Beyaz Saray önündeki bir Trump karşıtı, “çok iyi organize olmalıyız, zararı engellemek için koşulları oluşturmalıyız, iklim değişikliği için endişeliyim, İran ile nükleer anlaşmanın geleceğinden endişeliyim, şiddetten endişeliyim, daha fazla ırkçılıktan endişeliyim, zararı önlemek için yaratıcı stratejiler oluşturmalıyız” dedi.

Portland’da toplanan kalabalık ABD bayraklarını yaktı. Oakland’da göstericiler yollarda ateş yaktı.
<< Önceki Haber ABD'de Trump protestoları! Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER