ABD'de üniversiteden Hizmet Hareketi'ne önemli destek: 'Katkılarını memnuniyetle karşılıyoruz'
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Pazar, Kasım 3 2024
Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi'nin vefatının ardından Hizmet Hareketi'ne önemli bir destek açıklaması geldi.
ABD’de faaliyet gösteren meslek kuruluşu College of Pastoral Supervision and Psychotherapy (CPSP), Fethullah Gülen Hocaefendi’nin vefatı vesilesiyle Hizmet Hareketi’ni onaylayan ve destekleyen resmi bir açıklama yaptı.
TR724'ün haberine göre ABD’de hapishane, askeriye, üniversite gibi kurumlarda manevi bakım ve rehberlik hizmetleri veren chaplainler ve CPE (Clinical Pastoral Education-Manevi Klinik Eğitimi) hocalarının üyesi olduğu CPSP’nin açıklamasında, “Hizmet, farklı kültürler ve dinler arasında diyaloğu ve anlayışı teşvik eden, hizmetin özünün insan onurunu iyileştirmek ve toplulukları güçlendirmek olduğunu vurgulayan bir Hareket’tir. Tüm CPSP üyelerini, topluluklara hizmet etmeye kendini adamış Hizmet hareketi mensuplarını desteklemeye aktif olarak katılmaya teşvik ediyoruz. Onların katkılarını memnuniyetle karşılıyor, hizmet ruhlarını ülkemize entegre etmeye çalışıyor ve onlara işbirliği, destek ve dostluk sunuyoruz.(…) CPSP ile Hizmet hareketi arasındaki bu birliktelik, şefkat ve eylem bir araya geldiğinde nelerin başarılabileceğinin bir kanıtıdır. Tüm üyelerimizi bu ortaklığı kucaklamaya ve nezaket ve destekle katkı sunmaya çağırıyoruz.” denildi.
Açıklamanın tamamı şöyle:
KAMUOYUNA DUYURU
Manevi Eğitim, Gözetim ve Psikoterapi Üniversitesi (CPSP), çok dinli dayanışmaya derinden bağlı bir topluluk olarak, dünya genelindeki tehlike altındaki dini azınlıklarla, özellikle kendi hükümetleri tarafından zulme uğrayan Türk Müslümanlarıyla dayanışma içindedir. Şu anda sürgünde olup Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan birçok kişi, CPSP çatısı altınd
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Covid aşıları öldürüyor mu? 4 yıllık araştırmanın sonuçları açıklandı2.Dünya bu iddiayı konuşuyor: ABD Maduro'yu kaçırırken kan kusturan gizemli bir silah kullandı!3.İngiliz medyası yazdı: 'Trump, Grönland için orduya talimat verdi'4.ABD'de protesto dalgası: 50 eyalette binler sokağa çıkıyor5.Maduro'dan oğlu aracılığıyla ilk mesaj: 'Ben bir savaşçıyım'

ABDULLAH AYMAZ

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK
ÇOK OKUNAN HABERLER







