ABD'deki kongre baskınıyla ilgili hala arananlar var
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Salı, Temmuz 6 2021
6 Ocak tarihinde yaşanan ABD'deki kongre binası baskını sonrasında yakalanan kişilerin yanı sıra baskına katılan ancak henüz kimlikleri belirlenemeyen 300'e yakın kişi olduğu belirtiliyor.
Amerika'nın Sesi internet sitesinde yer alan habere göre ABD Kongre binasına 6 Ocak'ta düzenlenen baskından sonra yapılan ilk dalga tutuklamalar, kolay hedeflerdi. Eski Başkan Donald Trump yanlısı çok sayıda saldırgan, sosyal medya üzerinden, 6 Ocak baskınındaki eylemlerini açıkça ortaya koyarak yaptıklarıyla övünmüş ve bu eylemler, ulusal haber kanallarında yayınlanmıştı.
Ancak ABD Adalet Bakanlığı, Kongre baskınından altı ay sonra hala saldırganları yakalamaya çalışıyor Saldırıdan hemen sonra tutuklanan 500'den fazla kişi, suçlu olduklarını kabul etmişti. Verilen mücadele, soruşturmanın ne kadar geniş kapsamlı olduğunu ve yetkililerin, bazı Cumhuriyetçi Partili Kongre üyelerinin 6 Ocak'ta olanları yeniden tanımlama çabaları karşısında yürüttükleri yorucu çalışmaları yansıtıyor.
Henüz yakalanamayanlar arasında baskından önceki gece Demokrat ve Cumhuriyetçi Parti'nin ulusal komite büroları önüne boru bombası yerleştiren kişi, polise saldıran ve gazetecileri şiddetle tehdit eden çok sayıda isyancı bulunuyor. ABD Federal Soruşturma Dairesi'nin (FBI) internet sitesinde Kongre baskınına karışan ancak kimliği henüz belirlenemeyen yaklaşık 300 kişinin 900'den fazla fotoğrafı bulunuyor.
Sorunun bir kısmı, yetkililerin 6 Ocak günü baskın sırasında çok az sayıda kişiyi tutuklayabilmiş olmalarından kaynaklanıyor. Yetkililer, tutuklamalar yerine polise saldıran, tarihi Kongre binasında hasara yol açan ve öldürmekle tehdit ettikleri Kongre üyelerini binanın koridorlarında arayan kalabalığı binadan çıkarmaya odaklanmıştı.
FBI, o zamandan bu yana kamuoyundan sayısız ihbar ve dijital ipucu aldı. Ancak ihbarlar, kişilerin kimliğini ve baskında bulunup-bulunmadıklarını belirlemek için yetkilileri
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Bilal Erdoğan hakkında şaşırtan kulis! Meğer 'eşkal'i benzediği için...2.Türkiye Gazze'ye neden yardım etmiyor? Erdoğan: Netenyahu izin vermiyor!3.Gazeteci Baransu’dan Cemal Enginyurt’a sert tepki: “Yalan söylemeye hiç mi utanmadın?”4.Mehmet Akif Ersoy 3 ay önce tövbe için Umre’ye gitmiş5.50 bin kişiye daha af geliyor: Kimler yararlanacak?
6.Cezaevindeki Tayfun Kahraman hastaneye kaldırıldı7.Mahkemenin gerekçeli kararı: Saraçhane'de Gazeteciler ve protestocular anayasal haklarını kullandı8.Türkiye'de uygulanan ÖTV Japon otomobil devini zorladı9.Murat Ongun'un X hesabına ulusal güvenlik gerekçesiyle erişim kısıtlaması10.Karabük’te 80 yaşındaki kadın donarak hayatını kaybetti

NUMAN YILMAZ YİĞİT

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Bilal Erdoğan hakkında şaşırtan kulis! Meğer 'eşka...

Türkiye Gazze'ye neden yardım etmiyor? Erdoğan: Ne...

Gazeteci Baransu’dan Cemal Enginyurt’a sert tepki:...

Mehmet Akif Ersoy 3 ay önce tövbe için Umre’ye git...

50 bin kişiye daha af geliyor: Kimler yararlanacak...


