ABD'den Alman ilaç şirketlerine 265 milyon dolar ceza
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Salı, Şubat 18 2020
ABD mahkemesi, Alman Bayer ve BASF şirketlerine bir çiftçinin zirai tarım ilacı nedeniyle zarar görmesinden dolayı 265 milyon dolar cezaya hükmetti
ABD'li şeftali üreticisi Bill Bader, Bayer ile BASF tarafından üretilen ve zararlı otlara karşı kullanılan "dicamba" adlı ilacın kendi arazisindeki ürünlere de zarar verdiği iddiasıyla iki şirkete dava açtı.
BBC'de yer alan habere göre, ABD'nin Missouri eyaletinde görülen davada mahkeme jürisi, çiftçiyi haklı buldu.
Jüri, Bayer ve BASF'nin ABD'li şeftali üreticisi Bader'a 15 milyon dolar "zarar karşılama" ve 250 milyon dolar para cezası ödemesini kararlaştırdı.
BAYER: YETERLİ DELİL YOK
Alman şirketi Bayer, jüri kararının ardından yaptığı açıklamada, dava sonucunun "hayal kırıklığı" olduğunu belirtti.
İlacın ürünlere zarar verdiğine ilişkin yeterli delil bulunmadığını, ilacın doğru kullanılması durumunda herhangi bir riskin oluşmayacağını savunan şirket, karara itiraz edeceklerini kaydetti.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Rezan Epözdemir, Terim'e neden 5 buçuk milyon TL transfer etti?2.14 yıl sonra yeni operasyon kararı!3.MHP'li Yıldız'ın kapsam dışı kalanlar 'sabretsinler' çıkışı siyasiler için de bir anlam taşıyor mu?4.'Ukrayna'daki savaş 90 gün içinde sona erebilir!'5.AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkmadı! ”Bu karar, Saran’ın değil, Fenerbahçe’nin gücüdür”
6.Kamu personeline nefret operasyonu: 8 ilde 20 kişi hakkında gözaltı kararı7.Melih Gökçek mahkum oldu: 20 bin tl tazminat ödeyecek!8.Sadettin Saran gözaltındayken, Ali Koç'tan başkanlık çıkışı9.Can Holding soruşturmasında yeni gelişme!10.OYAK'ta neler oluyor? Üyeler deprem yardımları tutarsız olunca hesap sordu!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER







