ABD'den 'dokunulmazlık' açıklaması

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Mark Toner, Türkiye'nin, dokunulmazlıkların hangi durumlarda, nasıl kaldırılacağı konusunda köklü demokratik prosedürleri bulunduğunu söyledi.

ABD'den 'dokunulmazlık' açıklaması

Toner, Washington'da düzenlediği basın toplantısında bazı milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına yönelik TBMM'ye sunulan Başbakanlık Tezkereleri ile ilgili soruya verdiği yanıtta, "Türkiye'nin, kimin dokunulmazlığının olacağı ve bunların hangi durumlarda ve nasıl kaldırılacağını belirleme noktasında köklü demokratik prosedürleri bulunuyor" dedi.

Toner,Terör örgütü PKK'ya yönelik Irak'ın kuzeyinde yapılan operasyonlara ilişkin soruya verdiği yanıtta, Türkiye'nin PKK'nın saldırılarına karşı kendini savunma hakkı olduğunu vurguladı.

PKK'nın bir an önce şiddeti son vermesi ve yeniden barış sürecine dönmesi gerektiğini belirten Toner, "Şuraya yoğunlaşmak gerekir ki, PKK, Türkiye'de askere, polise yönelik saldırılar gerçekleştirdi. Türkiye'nin kendini savunma hakkı var. PKK, saldırılarını durdurarak yeniden barış sürecine geçmelidir ve Türkiye de girişimlerinde daha orantılı davranabilir"diye konuştu.

Toner, Türkiye'nin PKK'ya karşı gerçekleştirdiği hava saldırılarında sivillerin de yaşamını yitirdikleri iddiasına ilişkin soruyu da "Sivillerin can kaybından her zaman endişe duyarız. Hava saldırıları sonucu sivilerin olduğunu elbette ki görmek istemiyoruz. Kim olursa olsun, herkesi sivil can kaybına yol açmama konusunda destekleriz" dedi.
<< Önceki Haber ABD'den 'dokunulmazlık' açıklaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER