Bazı AKP'lilere ABD'ye giriş yasağı getiriyorlar
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazar, Eylül 10 2017
Amerika Birleşik Devletleri, ABD ve ABD-Türkiye vatandaşlarının hapislik hallerine karşılık buna neden olan yetkililer hakkında yaptırıma hazırlanıyor. ABD bu kararlarda sorumlu gördükleri hükümet yetkililerinin ABD’ye girişlerini yasaklayacak. Buna bütün üst düzey yetkililerin dahil olduğu iddia ediliyor.
Amerika Birleşik Devleti (ABD) 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Türkiye’de hapse atılan ve çıkarılmayan ABD ve ABD-Türkiye vatandaşlarının hapislik hallerine karşılık yeni yaptırımlara hazırlanıyor. Washington Hattı‘ndan Hakan Karaaytu‘nun haberine göre, bu kişilerin hapse atılmasına neden olan yetkililer hakkında ABD Dışişlerinin bilgi toplaması ve sorumlu gördükleri hükümet yetkililerinin ABD’ye girişlerini yasaklayacak. Bu çalışma sonrasında AKP’nin en üst derecedeki kişilerin bu tutukluluklardan sorumlu olduğu kaydedilirse, bu kişilerin, bakan da olsa, ABD’ye sokulmayacakları iddia ediliyor.
Yeni hazırlanan yasa tasarısı Kongre’nin ABD Dışişleri Bakanlığını ilgilendiren bütçe kanununda yer alıyor ve Komite’den oybirliği ile Genel Kurul’a havale edildi.
Buna göre, Türk devlet yetkiilerine ve görevlilerine yönelik şu yaptırımlar gündeme gelecek:
”(1) ABD Dışişleri Bakanlığının hakkında Amerikan vatandaşları ve ABD vatandaşlığında olanları kanunsuz ve yanlış bir şekilde tutukluluğundan bilerek sorumlu olduğu yönünde güvenilir bilgiye sahip olduğu Türk hükümetinden herhangi bir kıdemli yetkilinin ABD’ye girişini yasaklayabilir.
(2) ABD Dışişleri Bakanlığı ayrıca kişiler ABD vizesine başvurmamış olsa da Türk hükümeti içinde sorumlu yetkililerin kimliklerini öğrenmeli. ”
Habere göre, Amerika Devleti İçişleri bakanlığı Türkiye devleti çalışan ve yüksek yetkili çalışanların isterse girişine izin vermeyecek.
KORUMA SKANDALINDAN DİPLOMATİK KRİZE
Haberin arka planında ise, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD ziyareti sırasında Türkiye’nin Washington büyükelçiliği önünde çıkan ‘kavga’ ya değiniliyor. Amerikalı papaz Andrew Brunson olmak üzere bir düzine veya fazla Amerikan vatandaşı
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Yandaş medya feryad figan! 'Mahallenin danası' olmaktan şikayetçiler!2.Kenya’da gözaltına alınan eğitimci Mustafa Güngör, günler sonra serbest bırakıldı3.Mehmet Akif Ersoy'un ifadesi ortaya çıktı!4.İşte en pahalısı: Katlanabilir iPhone geliyor!5.İran'da sokak eylemleri büyüyor! Halk pahalılık ve enflasyondan şikayetçi
6.Mehmet Akif Ersoy ne anlattı? 3 Saat süren ek ifadenin ardından cezaevine gönderildi7.Trump, Venezuela'da uyuşturucu teknelerinin limanını vurduklarını açıkladı8.Ünlülere uyuşturucu soruşturması: Acun Ilıcalı’nın eski eşi Şeyma Subaşı gözaltına alındı9.ABD'den tedirgin eden bilgilendirme: Türkiye'de yaşayan vatandaşlarını deprem için uyardı10.Gerilim! Suriye'de Lazkiye bölgesinde sokağa çıkma yasağı uygulanmaya başladı

ERTUĞRUL İNCEKUL

SAFVET SENİH

ABDULLAH AYMAZ

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER







