ABD'den flaş Türkiye açıklaması
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cuma, Nisan 22 2016
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, Barış İçin Akademisyenler bildirisine imza attıkları için tutuklanan akademisyenlerin bugün Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'nda görülecek ilk duruşmasını yakından izleyeceklerini söyledi.

Sözcü Kirby, başkent Washington'da düzenlediği günlük basın toplantısında, konu ile ilgili kendisine yöneltilen bir soruya verdiği yanıtta, "Her şeyden önce, biz davayı çok yakından izliyoruz. Daha söylediğimiz gibi, Türk hükümetini, Türk anayasasında da korunan ilkelere uymaya, yargı bağımsızlığına, bunların hepsi dahil demokrasinin temel ilkelerine uymaya teşvik etmeyi sürdürüyoruz "diye konuştu.
Kirby, Amerikalı diplomatların bu tür davaları genel olarak izlediklerini, bu davaya katılım olup olmayacağı konusunda da bilgisinin bulunmadığını söyledi.
John Kirby, "ABD'nin 1915 olaylarına ilişkin bu yıl ki tanımlamasının ne olacağı" yönündeki bir soruya da "Şu anda bu konuda söyleyecek ön fikrim yok" diye yanıtladı.
Kirby, Anayasa Mahkemesi'nin, Ergenekon Davası'nı hem usul hem de esastan bozması ile ilgili soruya verdiği yanıtta da konuya ilişkin haberleri gördüğünü, Türk hükümeti yetkililerine hukuk önünde herkesin eşit olduğunu anımsatmayı sürdüreceklerini belirtti.
DHA
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Milletvekili Lütfü Türkkan skandalı açıkladı!2.Kıyamet için gemi inşa ettiren sahte peygambere büyük öfke: Gemiyi ateşe verdiler3.En zenginler listesindeki Ali Sabancı'dan şaşırtan çıkış: 'Geçinemiyorum'4.AKP'li Şamil Tayyar, partisinin 'ekran' krizini anlattı: 'Artık yüzde 50+1'in kolay alınamayacağı ortaya çıktı'5.ABD donanmasını alarma geçiren olay: Yaptırımları delen gemi Türk menşeli çıktı
6.İddia: ‘Erdoğan’dan vekillere ekran izni'7.İstanbul Barosu Başkanı: Cezaevlerinde sadece anneler değil, çocukları da cezalandırılıyor8.'Dış kuvvet' ve 'temas' ayrıntısı...9.Yandaş Selvi düşen Libya uçağı için sabotaj iddiasını gündeme getirdi10.Gazze'de ağır kış: Yakıt bitti hastanelerin servisleri kapanıyor!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER







