ABD'den, Türkiye'den iki kişiye daha İran yaptırımı
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Salı, Mart 26 2019
ABD Maliye Bakanlığı’ndan aralarında Türkiye’deki bazı şirket ve kişilerin de olduğu bir dizi kurum ve kişilere İran Devrim Muhafızları’na para aktardıkları gerekçesiyle yeni yaptırım geldi.
Türkiye, İran ve Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki bazı kişi ve şirketler dolaylı yaptırım listesine alındı.
Amerika'nın Sesi'nin haberine göre, ABD Maliye Bakanlığı’nın internet sitesinde paylaşılan açıklamada İran, Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde bulunan bu şirket ve kişilerin İran Devrim Muhafızları’na milyarlarca euro para aktardığı belirtildi. Bu 3 ülkede bulunan ve İran Devrim Muhafızları ve İran Savunma Bakanlığı ve Silahlı Kuvvetler ve Lojistik ile bağlantılı olan paravan şirketler dahil olmak üzere 25 kişi ve kurumun kara listeye alındığı belirtildi.
ABD Maliye Bakanlığı’nın hedef aldığı kurumlar arasında bankalar ve başka mali kurumlar da yer alıyor. ABD Maliye Bakanlığı’nın internet sitesinde yer alan açıklamada yaptırım listesinde Türkiye’den Eminönü Kapalı Çarşı’da bulunan iki döviz şirketiyle bağlantılı İran vatandaşı Ali Shams Mulavi ve yine o döviz şirketiyle bağlantılı Türk vatandaşı Süleyman Sakan bulunuyor.
ABD Maliye Bakanı Steve Mnuchin “İran, Türkiye ve BAE’de bulunan geniş bir paravan şirket ağı ve kişileri, İran rejiminin gizli şekilde bir milyar doları aşkın paratı transfer etmek için kullandığı tezgahı bozmak için hedef alıyoruz” ifadelerini kullandı.
ABD Maliye Bakanı, İran Devrim Muhafızları’nın İran hükümetine terörün finanse edilmesi ve Ortadoğu’nun istikrarsızlaştırılması konusunda yardım etmek için yaptırımları delmeye devam ettiğini belirtti.
Trump yönetimi İran ile 2015’te varılan nükleer anlaşmadan çekilmiş ve ardından da Tahran’a yönelik yaptırımları yeniden devreye sokmuş, İran Devrim Muhafızları’nın İran dışındaki operasyonlarından sorumlu Kudüs Gücü’ne yönelik olarak da yeni yaptırımlar getirmişti.
İran’ın güvenlik anlamında en güçlü kurumu olan İran Devrim Muhafızları, İran ekonomisinde büyük
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Bir kaçırarak kaybetme girişimi daha: Ankara’nın isteğiyle Mozambik'te gözaltında yeri bilinmiyor2.Almanya'da yılbaşı kabusa döndü: Çok sayıda ölü ve yaralı var, yüzlerce kişi gözaltında3.Türkiye, Çin'e vizeyi kaldırdı!4.Yurtdışı çıkış harcında yeni düzenleme5.Sadettin Saran karar verdi Fenerbahçe seçime gidiyor
6.Türkiye yeni yıla yağmurla başladı! Benzin, motorin, sigara ve alkole özel zam!7.İşte yeni MTV rakamları!8.İsviçre şokta! Yılbaşı eğlencesinde çıkan yangında 40 kişi öldü9.'Kıyamet kopacak' diyerek paraları götürmüştü: Sahte peygamber tutuklandı10.Dehşete düşüren iddia: İstanbul'da iki aylık bebek aç bırakılarak öldürüldü

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER







