ABD'den İran'a yeni yaptırım
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Pazar, Ocak 17 2016
Paylaş
X Post
Nükleer anlaşmaya rağmen İran ile ABD arasındaki anlaşmazlıkların tamamının çözülmediğine dikkat çeken Obama, Tahran'ın balistik füze programı dolayısıyla bugün uygulamaya başladıkları yaptırımlara dikkat çekti ve "Bu yaptırımları aktif olarak uygulamaya devam edeceğiz." diye konuştu.

ABD Başkanı Barack Obama, İran'la nükleer anlaşmanın uygulamaya geçmesi ve 5 ABD vatandaşının İran tarafından serbest bırakılmasının 'akıllı diplomasi' sayesinde mümkün olduğunu söyledi.
Beyaz Saray'da açıklama yapan Obama, Amerikalıların ailelerinin yanına dönmesinin herkes tarafından kutlanabileceğini belirterek, "Bugün güzel bir gün." dedi.
İran'ın nükleer bomba elde edebileceği tüm yolları kapattıklarını savunan Barack Obama, İran'ın dünyanın geri kalanıyla daha fazla işbirliği içinde çalışma fırsatını değerlendireceğinden de umutlu olduğunu dile getirdi.
Nükleer anlaşmaya rağmen İran ile ABD arasındaki anlaşmazlıkların tamamının çözülmediğine dikkat çeken Obama, Tahran'ın balistik füze programı dolayısıyla bugün uygulamaya başladıkları yaptırımlara dikkat çekti ve "Bu yaptırımları aktif olarak uygulamaya devam edeceğiz." diye konuştu.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.İşte Türkiye'nin NATO Zirvesi hak ihlalleri raporu: 668 kişi gözaltına alındı, 179 kişi tutuklandı2.Şimşek bütçedeki iyileşmeye dikkat çekti, pazardaki fiyatlar tartışmaya yolaçtı3.Futbolda şike: Eski kulüp yöneticisi hakkında tutuklama talebi4.Haluk Levent'in sosyal medya hesabına da erişim engeli getirildi5.Goldman Sachs’tan TL uyarısı: Daha hızlı değer kaybı ve uzun süre yüksek faiz beklentisi
6.15 Temmuz soruşturmalarına hukuk eleştirisi: Özgenç’ten sert değerlendirme7.İmralı’da yeni görüşme: Heyet 5 saatlik temasın ardından döndü8.MetroPOLL: Ekonomik nedenlerle tatil yapamayanların oranı yüzde 47’yi aştı9.İstanbul'da patlamaya hazır İHA alarmı10.Macaristan’da cumhurbaşkanlığı için sürpriz aday: Satranç efsanesi Judit Polgar önerildi

ABDULLAH AYMAZ

ŞERİF ALİ TEKALAN

KADİR GÜRCAN

ARİF ASALIOĞLU
ESRA BÜYÜKCOMBAK
ÇOK OKUNAN HABERLER

İşte Türkiye'nin NATO Zirvesi hak ihlalleri raporu...

Şimşek bütçedeki iyileşmeye dikkat çekti, pazardak...

Futbolda şike: Eski kulüp yöneticisi hakkında tutu...

Haluk Levent'in sosyal medya hesabına da erişim en...

Goldman Sachs’tan TL uyarısı: Daha hızlı değer kay...



