ABD'den Rusya’ya siber saldırı suçlaması

Okuma Süresi 2 dkYayınlanma Perşembe, Ekim 4 2018
ABD Adalet Bakanlığı, 7 Rus istihbarat görevlisini dünya çapında siber saldırılar düzenlemekle suçladı.


Haklarında iddianame hazırlanan ve dava açılan Rus istihbarat görevlileri; Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) ile çeşitli dopingle mücadele birimlerini ve ABD'nin Pennsylvania eyaletindeki nükleer enerji şirketi Westinghouse'u hedef almakla suçlanıyor.

Bu istihbarat görevlilerinden dördü daha önce İngiltere ve Hollanda tarafından da Lahey merkezli Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü'ne (OPCW) siber saldırılar düzenlemeye çalışmakla suçlanmışlardı.

Rusya ise suçlamaları reddediyor.

Hollanda Askeri İstihbarat Servisi'nin (MIVD), Nisan ayında Rus gizli servisi tarafından Lahey merkezli Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü'ne (OPCW) yönelik bir siber saldırıyı önlediği açıklandı. Hollanda, 13 Nisan'daki saldırı girişiminin ardından, olaya karışan 4 Rus subayını aynı gün sınır dışı ettiğini duyurdu.

Hollanda Savunma Bakanı Ank Bijleveld, Lahey'de düzenlediği basın toplantısında, OPCW'ye yönelik siber saldırı girişiminde bulunan Rus görevlilerinin kimliklerini açıkladı. Bijleveld'ın verdiği bilgiye göre, saldırı girişiminde bulunan Rus subaylar 10 Nisan'da diplomatik pasaportla Lahey'e geldiler.

Saldırı girişimi Rus ordusuna bağlı bilgisayar operatörleri Aleksej Sergejvich Morentes, Yevgeny Mikhailovixh ile istihbarat uzmanları Oleg Miajlovich Serebrjakov ve Alaksi Valeryvich Minin tarafından greçekleştirildi. Rus ajanlar, Birleşmiş Milletler'e (BM) bağlı OPCW'nin Wİ-Fİ ağına girmeye çalışırken, Hollanda istihbaratı müdahale etti.

Bilgisayar ve ekipmanlarına el konulan 4 ajan aynı gün sınır dışı edild

Bu haberler de ilginizi çekebilir