Maduro'nun "kasası" BANDES kırmızı listede

ABD, Venezuela Ulusal Kalkınma Bankası'nı (BANDES) "kırmızı liste" diye bilinen müeyyide listesine dahil etti. ABD Hazine Bakanı Mnuchin, Nicolas Maduro'nun iktidarda kalmak için BANDES üzerinden harcamalar yaptığını belirtti.

SHABER3.COM

ABD Hazine Bakanlığından yapılan açıklamada, Venezuela Ulusal Kalkınma Bankası'na (Banco de Desarrollo Economico y Social de Venezuela/BANDES) ait varlıklara müeyyide uygulama kararı alındığı belirtildi.

Müeyyide kararı, 21 Ocak'ta kendini "geçici devlet başkanı" ilan eden Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido'nun Özel Kalem Müdürü Roberto Marrero'nun tutuklanmasının ardından geldi.

BANKADAN YAPILAN HARCAMALAR ABD'NİN TAKİBİNDE

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Marrero'nun tutuklanmasını kınayarak, bundan Nicolas Maduro yönetimini sorumlu tutmuştu.

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin ise Maduro yönetiminin, söz konusu bankayı iktidarda kalmak için kullandığını ileri sürmüştü.

MADURO'NUN YARDIMCISI HAKKINDA YAKALAMA KARARI

ABD Başkanı Donald Trump'ın Guaido'yu Venezuela'nın meşru lideri olarak tanıdıklarını açıkladığı 21 Ocak'tan bu yana Beyaz Saray Maduro ve yakın arkadaşlarının mal varlıklarını dondurmuştu. 

Son olarak Maduro'nun yardımcısı Tareck El Aissami hakkında New York eyalati Güney Bölgesi Savcılığı tarafından "uyuşturucu kaçakçılığını yönetmek, altın kaçakçılığı ve kara para aklamak" suçlarından iddianame hazırlamıştı. 

Aissami hakkında yakalama kararı çıkarıldı. 
<< Önceki Haber Maduro'nun "kasası" BANDES kırmızı listede Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER