ABD'den "YPG" değerlendirmesi
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cuma, Şubat 19 2016
Paylaş
X Post
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, Ankara’daki saldırının açık bir terör eylemi olduğunu ancak sorumlularını doğrulama ya da reddetme gibi bir pozisyonda olmadıklarını kaydetti.

Kirby, YPG’nin IŞİD ile savaşan en etkili grup olduğunu iddia ederek desteklerinin süreceğini ifade etti.
Kirby, günlük basın toplantısında gazetecilerin konuya ilişkin sorularına cevap verdi. Kirby, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nu arayarak saldırıdan dolayı taziyelerini ilettiğini ifade etti. Terör eylemi konusunda soruşturmanın devam ettiğini ve saldırının sorumlusu olarak YPG’nin gösterilmesinin kendileri adına “ucu açık bir soru” olduğunu kaydeden Kirby, “Öyle ya da böyle sorumluluk isnat edecek pozisyonda değilim” ifadesini kullandı.
Türkiye’nin dünyadaki diğer ülkeler gibi teröre karşı kendini savunma hakkı olduğunu belirten Kirby, “Saldırıdan sorumlu olduğunu söyledikleri kişilerin üstlerine gitmeleri gerektiğini düşünüyor musunuz?” şeklinde bir soru üzerine, Türkiye'nin bunu kendi topraklarında yapması gerektiğini savundu. Kirby, “Kendi topraklarında kendilerini terör saldırılarından koruma hakkına sahipler” dedi. Sınır ötesi konusunda YPG’ye kendilerini dizginlemeleri, Türkiye’ye ise top atışını durdurmaları çağrısı yaptıklarını hatırlattı.
ABD'nin NATO müttefiki ve IŞİD’e karşı koalisyonun kilit desteçisi Türkiye’yle yakın işbirliğine devam edeceğini kaydeden Kirby, YPG’ye karşı desteklerinin ise süreceği mesajını verdi. Kirby, “Suriye’de IŞİD ile mücadele eden en güçlü savaşçıların Kürtler olduğundan şüphe yok. Geçmişte IŞİD’e karşı operasyonları esnasında koalisyon tarafından havadan desteklendiler. IŞİD’e karşı mücadele devam ettiği sürece bu koalisyon desteği sürecek” şeklinde konuştu.
CİHAN
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Balkanlar'da Mladiç Gerilimi: Bosna Hersek İki Sırp Diplomatı Sınır Dışı Etti2.2027 Bütçe Hesapları Şaştı: 'Garanti' Ödemeleri 300 Milyar TL Barajını Devirdi3.Zeynel Emre’den Sert Sert Çıkış: "Üsküdar Belediyesi İşgal Edildi, Açıkça Hırsızlık Var"4."Çıkınca Onu Ben Ameliyat Edecektim..." Selçuk Mızraklı’dan Sırrı Süreyya Önder İçin Yürek Burkan Sözler5.Dilek İmamoğlu’ndan Kılıçdaroğlu’na Sert Rest: "Allah’a Havale Ediyorum!"
6."Ar Damarınızı Çatlatacak Kadar..." Erkan Baş Üsküdar Seçimi Sonrası Sert Konuştu7.Üsküdar Seçimi Sonrası Tansiyon Yükseliyor: YENİ Parti Meydanlara İniyor8.Üsküdar Seçimi Sonrası Tansiyon Yükseliyor: YENİ Parti Meydanlara İniyor9.Ya Sabur ya Sabur!10.Husiler, Suudi Arabistan'da 4 kenti: vurdu: 73 yaralı

SAFVET SENİH

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK
ÇOK OKUNAN HABERLER

Balkanlar'da Mladiç Gerilimi: Bosna Hersek İki Sır...

2027 Bütçe Hesapları Şaştı: 'Garanti' Ödemeleri 30...

Zeynel Emre’den Sert Sert Çıkış: "Üsküdar Belediye...

"Çıkınca Onu Ben Ameliyat Edecektim..." Selçuk Mız...

Dilek İmamoğlu’ndan Kılıçdaroğlu’na Sert Rest: "Al...







