AB'den Erdoğan'a cevap
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Salı, Kasım 12 2019
Paylaş
X Post
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Avrupa Birliği'ni (AB) bir kez daha IŞİD’lileri göndermekle tehdit etmesine Almanya’dan tepki geldi. Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) Milletvekeli Norbert Röttgen, Türkiye’nin ekonomik olarak ayakta kalabilmek için Avrupa’ya muhtaç olduğunu söyledi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Türkiye’nin Kıbrıs'taki sondaj faaliyetleri nedeniyle yaptırıma hazırlanan Avrupa ülkelerini, bir kez daha IŞİD'lileri göndermekle tehdit etmesi Almanya'da tepki çekti.
İktidardaki koalisyonun büyük ortağı Hristiyan Demokrat Birlik'in (CDU) dış politika sözcüsü Norbert Röttgen, Avrupalılar ve Almanlar olarak şantajı bir ilişki türü olarak kabul etmediklerini belirterek, "Bu düzeyde hiçbir şekilde muhatap olmayacağımızı Erdoğan'a açıkça göstermeliyiz." dedi.
"ORTADA ŞANTAJLIK BİR DURUM YOK!"
Alman Federal Meclisi Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Röttgen, Türkiye ile Avrupa ve Almanya arasında şantajlık bir durum bulunmadığını kaydetti.
Röttgen, "Orta ve Yakın Doğu’ya açılan kapı olarak Türkiye’ye stratejik ilgimiz bulunmakta. Bunu gizlemiyoruz da. Ama aynı zamanda Türkiye'nin de ekonomik olarak ayakta kalabilmek için Avrupa ve Almanya’ya muhtaç olduğu bir o kadar açıktır." diye konuştu.
Türkiye ile tek taraflı bir bağımlılık ilişkisi değil, çok yönlü çıkarların söz konusu olduğuna işaret eden Röttgen, Almanya ve Avrupa’nın Erdoğan’ın provokasyonlarına ya da aklını çelmesine izin vermemesi gerektiğini vurguladı.
"SINIRLARI AÇIKÇA GÖSTERMELİYİZ"
CDU’lu politikacı, "Türkiye'ye adil davranmaya devam etmeli, çıkarlarımızı kollamalı, ancak aynı zamanda sınırları ve oyunun kurallarını da açıkça göstermeliyiz." diye konuştu.
Röttgen, "Suriye gibi bir komşu ülkeyi hukuk dışı bir şekilde işgal ya da Kıbrıs bölgesinde hukuk dışı doğalgaz sondajı olsun, kullandığı metotların bizim için kabul edilemez olduğu konusunda Erdoğan’ın kafasında hiçbir şüphe kalmamalıdır." ifadelerini kullandı.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Özel’den bayram açıklaması: Allah’ım onu ıslah etsin2.Yarım asırdan sonra bir ilk: İsrail Mescid-i Aksa’yı bayram namazına kapattı3.Bayramda masumlara nefret operasyonu: 77 gözaltı 47 tutuklama4.Bahçeli bayram sonrasını işaret etti: Önemli adımlar atılacak5.Ayhan Bora Kaplan yazışmasında MHP Grup toplantısı çıktı
6.Bütçede 66 kat artan gizemli artış kime gitti!7.Emeklinin tepkisinden korkan AKP il binalarından kapalı zarf dağıttı8.'Evlatlarımızı istiyoruz': Müebbet verilen Askeri öğrencierin annelerinden bayramda yürek burkan çağrı9.Bayram sabahı yakıt almaya gidenlere şok: 72 Lirayı geçti!10.TBMM'de 34 vekilden Adalet Bakanı'na 'Mehmet Türkmen' için soru önergesi

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

NUMAN YILMAZ YİĞİT

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Özel’den bayram açıklaması: Allah’ım onu ıslah ets...

Yarım asırdan sonra bir ilk: İsrail Mescid-i Aksa’...

Bayramda masumlara nefret operasyonu: 77 gözaltı 4...

Bahçeli bayram sonrasını işaret etti: Önemli adıml...

Ayhan Bora Kaplan yazışmasında MHP Grup toplantısı...






