AB'den flaş karar
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Pazartesi, Mart 7 2016
Paylaş
X Post
AB-Türkiye Zirvesi'nin sonuç bildirgesi Alman basınına sızdı. Sığınmacıların Avrupa'nın batısına geçmek için kullandığı Balkan güzergâhı tamamen kapanıyor.

Alman haber ajansı dpa'nın ulaştığı AB-Türkiye Zirvesi'nin sonuç bildirgesinde, sığınmacıların kullandığı Balkan güzergâhının tamamen kapatılacağı belirtiliyor. Sığınmacı akınını durdurmak için radikal önlemler almaya hazırlanan Avrupalılar, yasadışı geçişlere artık izin vermek istemiyor.

Bu güzergâh üzerindeki ülkeler ise bir süre önce sığınmacı geçişini engellemeye başlamıştı. Makedonya, Yunanistan'dan her gün az sayıdaki sığınmacının geçişine izin verirken, bu da Yunanistan sınırında yığılmalara yol açmıştı. Makedonya - Yunanistan sınırındaki en önemli sınır kapısı İdomeni'de haftalardır büyük bir insani dram yaşanıyor.

"YUNANİSTAN'DA KALMALILAR"
Alman televizyon kanalı ARD'de Pazar akşamı katıldığı bir programda Balkan güzergâhının kapatılmasını savunan Avusturya Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz, Yunanistan - Makedonya sınırında bekleyen sığınmacıların Yunanistan'da da iltica hakkını kullanabileceğini ifade etti. Yunanistan'da kişi başına Avusturya'dan daha az mülteci düştüğünü söyleyen Kurz, Yunanistan'ın ayrıca yakında Avrupa Birliği'nden yüklü bir yardım alacağını da dile getirdi.
Ülkelerin tek tek sınırlarını kapatmasıyla dünyadaki göç sorununa çözüm bulunamayacağını savunan Almanya Adalet Bakanı Heiko Maas da bunun domino etkisine yol açabileceği uyarısında bulundu.
Sığınmacıların Avrupalılar arasında dağıtılması gerektiğini ifade eden Maas, insanların kaçış nedenleri ile de mücadele edilmesi gerektiğini kaydetti.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.İlahi icraat hep böyle...2.Hamaney'i eleştiren İranlı futbolcu hapse atıldı3.Mehmet Akif Ersoy için istenen ceza belli oldu4.İsrail'den İstanbul için radikal karar!5.Haluk Levent'ten sevenlerine üzücü haber: Yoğun bakıma kaldırıldı
6.İngiltere jet yakıtında rotayı Rusya'ya çevirdi7.Avrupa ülkelerinden Gazze filosu aktivistlerine yapılan muameleye tepki!8.Rasim Ozan Kütahyalı'nın tutuklandığı operasyon, 'şifresi kırılan cep telefonundan' çıkmış9.Rus enerjisinden vazgeçmek Avrupa'ya pahalıya mal oldu10.İran, Zenginleştirilmiş Uranyumu Rusya’ya Mı Verecek?

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

KADİR GÜRCAN













