ABD'li enerji devi iflas başvurusu yaptı
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Salı, Haziran 30 2020
ABD'de iflas erteleme başvurusu yapan şirketlere bir dev daha eklendi. ABD’nin gaz ihracatçısı bir ülkeye dönüşmesini sağlayan, kaya gazı üretiminde öncü olan Chesapeake Energy, borçlarını çeviremez hale geldiği için iflas erteleme başvurusu yaptı.
2019 sonunda 9.5 milyar dolar borcu olduğu açıklanan şirket, iflas ertelemeyle birlikte 7 milyar dolarlık borcun ortadan kalktığını duyurdu.BloombergHT'nin haberine göre ABD'li petrol şirketi Chesapeake Energy Corp. iflas koruma başvurusunda bulunarak, enerji talebinde virüsün tetiklediği küresel kapanmadan kaynaklı çöküşün en büyük kurbanlarından biri oldu.
Oklahoma City merkezli şirket, Pazar günü Teksas Güney Bölge İflas Mahkemesi'ne 10 milyar dolar ile 50 milyar dolar arasında varlık ve yükümlülükleriyle 100 binin üzerinde alacaklı bildirerek, “Chapter 11” iflas koruma başvurusunda bulundu.
Chesapeake CEO'su Doug Lawler, açıklamasında “Finansal zayıflığımızı ele almak ve temel operasyonel güçlerimizden faydalanmak için Chesapeake'in sermaye yapısını ve faaliyetlerini temel olarak yeniden ayarlıyoruz.” dedi.
Yeni petrol ve doğal gaz yataklarının bulunması ile üretimin artırılması, son dönemde fiyatların düşmesine neden olmuştu. Koronavirüs salgını ise sektöre son ve en ağır darbeyi indirdi.
2020 yılında aralarında Ultra Petroleum ve Whiting Petroleum gibi büyüklerin de yer aldığı 20 ABD merkezli enerji şirketi iflas erteleme başvurusu yaptı. Son 5 senede ise 227 petrol üreticisi iflas başvurusu yaptı. Sektörün borcu ise 134 milyar doları aştı.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkmadı! ”Bu karar, Saran’ın değil, Fenerbahçe’nin gücüdür”2.'Ukrayna'daki savaş 90 gün içinde sona erebilir!'3.Melih Gökçek mahkum oldu: 20 bin tl tazminat ödeyecek!4.Lütfi Arıboğan ve İlhan Helvacı adli kontrolle serbest bırakıldı5.MHP'li Yıldız'ın kapsam dışı kalanlar 'sabretsinler' çıkışı siyasiler için de bir anlam taşıyor mu?
6.Can Holding soruşturmasında yeni gelişme!7.OYAK'ta neler oluyor? Üyeler deprem yardımları tutarsız olunca hesap sordu!8.Barış Terkoğlu adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı9.Zelenskiy: ABD ile anlaştığımız konular var!10.Kıyamet için gemi inşa ettiren sahte peygambere büyük öfke: Gemiyi ateşe verdiler

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER

AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkmadı! ”Bu karar, ...

'Ukrayna'daki savaş 90 gün içinde sona erebilir!'

Melih Gökçek mahkum oldu: 20 bin tl tazminat ödeye...

Lütfi Arıboğan ve İlhan Helvacı adli kontrolle ser...

MHP'li Yıldız'ın kapsam dışı kalanlar 'sabretsinle...


